Jump to content
×
×

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

Hi All,

 

Does anyone have the original alignment/factory specs for the 2014 981 boxster w/18" wheels?

 

I'm going for any alignment as my new car tracks a little to the left and just wondering the proper specs... 

 

The wheel actually seems to track all over the place but straight..constant inputs required...  I just hope its an alignment issue and not the electric steering..as I never had that before..

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Hi Loren,

 

Thanks for that.  Would you know a base 2014, with no features..which coloums would be applicable? -  the "Standard"  or one of the others? 

 

Also the tolerences are very high... if I'm reading this correctly..for examplple - Rear Axle - Toe per wheel on standard says 8'..but then a tolerance of +-5'?  Is that a huge tollerance on 8'

Share this post


Link to post
Share on other sites

If want the car to track MORE straight..  and left input everyseconds.. that how it is feeling now...  the slightest rock on the road on uneven pavement the car totally shift left and right.. way more than my previous 987..

 

what would be the best numbers (camber/toe) to aim for?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Something doesn't make any sense.    on  the image above it states Camber at -20?   from the link below in the forum, it states camber -1.5

 

How on earth is camber at -20?  the car wouldn't drive?

 

I must be reading this very wrong..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pretty sure the apostrophe after the 20 means minutes, so that would be equivalent to about .33 degrees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By freddyc
      Hi all,I know that there has been a lot of talk regarding fitting rear speakers to a 981 Boxster . I have a 2014 GTS with sound system plus and I am very keen to add speakers behind the seats to fill in the sound. Is there a way of either enabling the fader on the PCM and then wiring the rear speakers to the amplifier under the seat ? Alternatively,connecting the rear speakers with a resistor of 16 ohms in parallel with the front speakers?
    • By mikesz
      I recently did a suspension overhaul when I replaced my inner CV joints out of necessity.  Problem I am having is they cannot align it properly. Because of the lowered suspension and change in geometry the rear toe in is more than it should be. I have ordered a pair of rear control arms from TRS to allow for adjusting toe, hopefully. So now I am looking to replace the Meghan racing tie rods with something that will allow for greater adjustment for proper alignment of the front end. Does anyone have an experience/insight into this type of setup for the street? Can anyone recommend outer tie rods? Will stock factory ones work?
       
       
       
      List of what was replaced:
      All wheel bearings with *** units repacked with Hi Temp synthetic grease
      All 4 struts/shocks with Bilstein B8's along with upper bearings/caps, bump stops, dust boots
      All 4 springs with H&R 29779 Lowering springs (Blue)
      All 4 lower coffin bars/ball joints with Meyle units
      2 rear track arms with units from Vertex auto.
      2 rear control arm/ball joint Meyle units.
      2 front track arms not sure if Meyle or vertex auto.
      2 Inner tie rods
      2 outer tie rods with Meghan racing units, adjustable blue color
      4 Drop links with Tarrett adjustable units
      Eibach 26mm front swaybar along with bushings
      factory 19.6 rear swaybar along with bushings
    • By Astarael
      Hello there, this is my first post here and I’m writing because of problem with my boxster.
      Today in the morning I’ve started my 2002 boxster and noticed strange sounds from the engine/ rear side of the car
      It’s a metallic, grinding sound like a loose piece of metal or something like that
      Sound disappears when you press gas and comes back once you loose the pedal, I don’t know if it changes while engine is warm
       
      Also, check engine light shown up yesterday, when I connected my BT OBD2 there was no error code.
      I came with that to workshop also, and they said it’s a catalyst efficiency error.
       
      I’ve had that error code a while ago, I’ve replaced mass air flow meter and check engine light disappeared. 
      I think it might be a problem with maf again because I bought not the cheaper, not the original one, but why are there these strange sounds? I’m worried about this. Could it be catalyst this time? Or again should I replace maf? This time I’ll buy original one.
       
       
       
      here are two Videos I made
       
       
       
       
       
      Also I’m sorry if you can’t understand something, my english is not perfect.
      Thank you for all replies, I hope we will solve that problem together
    • By Liam Strauss
      Me and my dad have recently bought a 2001 Porsche Boxster that has not been run in 2 years, as a "fairly easy" project to start with. So where to begin we did all the basics for a car that hasn't run in 2 years, we replaced the spark plugs and tubes, so then when we tried to throw some gas in it wont let us, we have checked the E6 fuse as was suggested on other forums, we slowly threw in some gas at a time, about 5 gallons in total. When we tried to start it it didn't, so when we tried to troubleshoot we found that it has no spark. So does anyone have any idea or suggestions on how to fix any or all of these things?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.