Jump to content
×
×

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

My 2009 4S has been running well, but recently I noticed that when I brake I can feel some mild grinding when I brake at low speeds. No brake wears lights are on, so I checked the front and rear brake pads manually and they both have lots of pad left.

 

I removed a front wheel and found that if I turn the hub by hand:

- it moves very stiffly. Even after I've put the PDK in N. and handbrake is off

- there is some rotational play in the front axle shaft to the 4WD system. You can feel it touching on the gears to the left/rightNot sure if this is normal, but thought I'd mention it. 

 

Now I'm wondering if the brake system at the front is doing something strange (why can't I turn it easily) or there's an axis/4WD problem? Discs look very good and I get no vibration under braking. 

 

Any ideas? Is the axle and turning stiffness just a feature of the 4WD? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

After leaving it for a while the hub moves more freely, so assume it was residue pressure in the lines. 

 

Still, doesn't explain why I get grinding feeling/noise when I brake at low speed.

 

Any ideas on that?

Edited by dammad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.