Jump to content
×
×

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
Bill Kuff

Pioneer AVIC Z1 Navigation not working

Recommended Posts

The aftermarket Pioneer Navigation isn't working.  Just recently bought 2001 911 Carrera (996).  I stop and set the parking brake as required but the navigation still remains locked and won't respond to any input on the touchscreen navigation mode.  It appears to me that the head unit (Pioneer AVIC Z1) thinks the parking brake is not engaged and therefore won't work.  Wondering if anyone might know the solution or what I might try to solve it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

When the parking brake is on, does the light on the gauge cluster come on?  It should.  Two things come to mind, the cluster bulb and the switch on  the parking brake not engaging properly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just looked at the installation section in the manual for the Pioneer and see no special connection for the brake sensor. I would recommend resetting the unit by pulling the fuse(s) for the head unit and amp. If you have the hifi system from factory that could mean 3 fuses. I could be mistaken, but I believe the Pioneer unit uses GPS data to recognize if the vehicle is in motion or parked. 

 

After resetting the fuses. Follow this procedure. See att. pic.

 

 

pioneerreset.jpeg

Edited by b3freak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.