Jump to content
×
×

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

Background.....     

 

Have been using until recently Porsche branded battery tender/charger - technically not sure which - plugged into car driver ashtray lighter to keep battery charged.  A number of months ago, the unit at the wall plug seemed to be running warm to the touch so I threw it away as it was pretty old.  Just left the car sitting using once or twice every month or so....  Then I get a Deltran trickle charger and battery seems to be fine and starts right up...  I then get the smart idea to hook up the ring terminal to the battery post so I can just use the quick disconnect.  Well, after that the green light(fully charged) on the charger would never light up so I figured the ring terminal was bad.  Deltran sent me a new one.  In the mean time, I tested the battery and found it low voltage and much older than I had remembered - 6 years.  So I get a new battery and just decide to ditch the Deltran and the ring terminal and maybe ill just drive it more often!!!  I hope.  

 

So, what I am now noticing is that after the battery switch and all the above, I got into the car and noticed the dash clock to have the wrong time so I reset it.  Week or so later, I get in the car and the time is wrong again.  Thinking I did not set it properly the 1st time, forgot to push the button in - whatever - I reset it again.  Another week or so and today I get in the car and it had the wrong time, 12:00 or something...  I decide to just leave it alone and drive on.  Well, after a few minutes I look at the clock and it had reset itself to the correct time.  What gives?  Any ideas???  Ive never noticed that behavior before.  Tks

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

So I have not looked in the manual yet.  But tonight I went to the car and when I started it it had the correct time. The after about 15 seconds it changed to,the wrong time. I did find in the pcm setting where I could change the time. By the time I found it though, the clock had reset itself to the correct time. Funny thing is that I’m on central time and the time setting in the pcm was for New York, gmt -5 even though it showed the correct time for my location, Central STD time. New Orleans is gmt -6..  N.O. Is not a choice so I had to pick Mexico. The incorrect time showed. I had to pick Phoenix, gmt -7 to get central time. 

 

I saw no settings for auto update from nav - but like I said I haven’t check the manual yet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 I think I figured it out - I actually always changed the clock in the dash when daylight savings came around.  after the time was messed up after battery change I also used the dash to reset and it was changing on me.  Messing around, I was reminded of the reset option in the PCM in which I then had the right time set but the GMT was wrong....  They noticed that the daylight savings was checked - after changing that and setting gmt to -6, alls well with the time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.