Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

dcruz90

Contributing Members
  • Content Count

    4
  • Donations

    $25.00 
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dcruz90

  1. Thanks JFP, I did check this area, but surprisingly enough it's actually not there on the Factory Turbo Litronic Cars. All that's there is the amp mount bracket, audio wiring, and the headlight harness release connector. I suspect this is either behind the front bumper or somewhere in the dash. I removed the driver's side fender liner and confirmed the headlight harness runs back into the car. I put everything back together as I needed to drive the car, plugged in my durametric and stroked the headlights up and down and noticed the passenger motor is not rising up as far as the driver's side headlight motor. Not sure if this is what is causing my durametric Litronic fault, but I think I'm going to replace this motor and see what happens. Unfortunately its not cheap at $175 for the motor.
  2. Hey Everyone, I'm having issues with my 2001 996 Turbo Litronic headlights stuck in the most dipped down position. I plugged in my Durametric tool and get the following faults: 1:Engine path left 2:Engine path right 3:Axle-position sensor front 4:Axle-position sensor rear I have checked the axle position sensors and they are all connected, brackets not broken. I also took out both headlights and confirmed headlight leveling motors are seated in their socket and not broken. According to some of the posts on Renntech in the 986 and 996 forums, I believe the Factory Litronics on these cars are supposed to dip down then back up level to match with the vehicle axle sensor position. When I turn the key ignition to accessory and flip the headlight switch on, the motors can be heard running and headlight beam position flutters but stays dipped low. It’s almost like either the motors are not getting enough power or the correct signal for adjustment. Or maybe the motors are toast. Looking at the wiring diagram there appears to be a headlight level control unit, that the sensors and motors tie into for signal and adjustment. Does anyone know where this little sucker can be found? I’ve removed both headlights, entire frunk carpet and raintray, battery tray covers and can’t find it. They say you can troubleshoot this with a multimeter to check the circuit is not broken somewhere and that this control unit is getting power. Please Help!  
  3. Bumping an old thread! Where is the headlight level control unit located? I'm having issues with my litronic headlights stuck in the most dipped down position and need to locate this to troubleshoot the wiring. Lights attempt to flick up during key on headlight switch on. Motors can be heard moving but beam level of headlight doesn't change. I get all the faults through Durametric for 1:Engine path left 2:Engine path right 3:Axle-position sensor front 4:Axle-position sensor rear Here is the picture of the headlight level control unit in question. Does anyone know where this is found? Please Help!
  4. Hey Everyone, i have an issue with my turn signals flashing fast when the turn Signal stalk is either right or left position. However my hazard lights flash at a normal pace? Does this mean I have an issue with the turn Signal stalk? I've read that the Hazard Flasher button on these cars is on the same circuit. All my turn signals and bulbs are working. Car is a 2001 Turbo. thanks, Dan
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.