Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

dcdrechsel

Contributing Members
  • Content Count

    94
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by dcdrechsel

  1. I don't think connection point 39 is important at this juncture .The blue wire is being powered by something -abs-instrument cluster or psm .If all three are disconnected -visibly making sure the blue wire is in the connector - and disconnected from the alternator for measurement there should be 0 volts .The next test would be a test for shorting -ohm meter-blue wire at alternator and ground with blue wire disconnected at instrument cluster-abs and psm .

    There is always a possibility that a previous owner modified something but unlikely .

  2. I do not know exactly where 39 is but you should be able to find the blue wire from the instrument cluster and trace it back to the connector .It is probably buried in the wiring harness which could require removing some pieces .Question-does the charge indicator lamp work ?Illuminated with key on and engine off and then not illuminated with engine running .

  3. 39 is a splice point on the wiring diagram .The wire from the alternator  branches (at 39) to the charge indicator light on dash and the abs/traction control .It is referred to as terminal 61 which is positive generator output .It appears that either the dash light or the abs unit is producing voltage  it shouldn't .Unless the wire has somehow shorted to a switchable positive voltage .

  4. I was going to start calling around to find an Autologic shop .The local BMW shop has Autologic but only for BMW's -he didn't know anyone who had a Porsche capability .I live in New Hope, PA so there must be one someplace .The dealer is not an option .

    My fear is that if Durametric isn't working nothing else will either .Code is Code .

    The other thing is that with the alarm and windows working correctly it could be a circuit in the unit itself .If I disconnect the battery and reconnect the lights are out until I open the door .That part works it's the lights out that doesn't .

  5. I am stumped -the interior lights do not go off .The alarm unit is apparently functioning correctly -no beeps on locking .The windows drop when the doors are opened and raise when doors are closed -which suggests that the right signals are being sent to the alarm unit .

    Looking at the wiring diagrams -the interior lights are controlled via the alarm unit and I have no clue on the logic used .There are no fault codes being triggered .Does anyone have any ideas ?

    It's not the dome light switch -already checked that .

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.