Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Intermittent - Litronic Headlight


Recommended Posts

Hi Renntech,

I'm new...many posts on PP. I'm trying to help a friend (Sandy) she has a 96 993 C4 has HID Litronic lights.

One of the lights operates intermittent. Don Wise took a look at it and in the process, I guess, unplugged some connections/etc. and it worked for a few weeks but said the "module" was bad. We thought it could have been just a loose connection that got loose again.

Before I burn up peoples time I'm getting a picture of the headlight so we can be sure of what light option is on the car.... but I'm thinking it is Litronic...maybe there is more than one type of Litronic light option, I don't know.

It seems the cost of a new "module" is fairly high ($600+). If the "module" is bad are there alternatives to buying a new OEM part? Does anyone repair these? What is the part number of the "module"? Also can we do some more diagnosing to confirm the failed part(s)?

Thanks for any help..I tried on PP forum and got some responses.

-Henry

89 coupe

Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Hi Renntech,

I'm new...many posts on PP. I'm trying to help a friend (Sandy) she has a 96 993 C4 has HID Litronic lights.

One of the lights operates intermittent. Don Wise took a look at it and in the process, I guess, unplugged some connections/etc. and it worked for a few weeks but said the "module" was bad. We thought it could have been just a loose connection that got loose again.

Before I burn up peoples time I'm getting a picture of the headlight so we can be sure of what light option is on the car.... but I'm thinking it is Litronic...maybe there is more than one type of Litronic light option, I don't know.

It seems the cost of a new "module" is fairly high ($600+). If the "module" is bad are there alternatives to buying a new OEM part? Does anyone repair these? What is the part number of the "module"? Also can we do some more diagnosing to confirm the failed part(s)?

Thanks for any help..I tried on PP forum and got some responses.

-Henry

89 coupe

Module is ok, either it works or it doesn't.

If it is intermittent, it is the connection. Next time the light goes off, do not dismantle, just slap the headlight until it works and leave it this way. It is definitely loose.

Thank you...I sent a message to Sandy and we will puts efforts into finding the bad connection(s).

-Henry

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

I had the same thing happen on my '97... it was a precursor to the bulb going bad a month later. I did the same thing with the tapping the light at first and yes, it did fix for short times. Then went out completely.

Replaced bulb and all good.

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.