Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
Sign in to follow this  
Boxster02

High idle

Recommended Posts

Lately my car has been idling at 1200 rpm when first started in the morning ( 40 degrees ambient temp, AC off ), it would idle at about 800 before. When warmed up, it idles fine, but I have noticed the RPM's about 200 rpm higher at given speeds. Example: At 75mph in 4th RPM would be 4K, now its 4200. Car is 02 Tip with 78K. Could oil be a factor? I know it has Mobil 1, not sure on the weight, but I know its not 0W-40 as recommended. :oops: BTW....NO CEL. Any thoughts???

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Lately my car has been idling at 1200 rpm when first started in the morning ( 40 degrees ambient temp, AC off ), it would idle at about 800 before. When warmed up, it idles fine, but I have noticed the RPM's about 200 rpm higher at given speeds. Example: At 75mph in 4th RPM would be 4K, now its 4200. Car is 02 Tip with 78K. Could oil be a factor? I know it has Mobil 1, not sure on the weight, but I know its not 0W-40 as recommended. :oops: BTW....NO CEL. Any thoughts???

Revs cant change when in gear unless the torque converter is slipping and you would notice that,.........., therefore i suspect your tachometer is reading wrong.

Glyn

Edited by Glyn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.