Jump to content

Server Lease Renewal/Software Licenses

Our yearly server lease, software licenses, as well as hardware operating costs, ARE due Dec 6th, 2021. Our current donations have fallen far short of the funds we need to renew. Please remember the RennTech.org community is Member supported so please consider a donation to help...  THANK YOU!

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Normal Sound on startup?


Recommended Posts

I have an '01 996TT and if the car has been sitting for a few days it will make a funny noise when starting. I guess the best way to explain it is that for about the first .5 - 1 second the car sounds like a loud fart. Sound quickly goes away, and will be gone completely for starting and stopping throughout the day...Leave the car sitting for awhile and same sound...What am I missing? I've heard of bad DV's causing noises like this...any thoughts?

Car is bone stock right now

Thanks,

Wiz

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

I have an 01 as well and it does the same exact thing at start up after sitting for a few days. My car is not a daily driver so it sits for estended periods of time.

I understand there was a TSB pertaining to oil starvation at start up on the early production cars.

I believe you need to replace a valve by the oil tank drain plug but I am not 100% sure.

Loren can you please shed some light on this subject. I hate to be causing unwanted wear when I can prevent it.

Link to comment
Share on other sites

  • Admin

You should have this problem if your car was built after the date below:

From TSB 3/00 1728 Lack of Oil Pressure on Start Up -- dated 7-27-00.

As of May 18, 2000, a modified non-return (check) valve is being installed from engine number M96/70 – 64 1 01282. The new part is identified by a light blue paint dot
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.