Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Factory supplied PCM and Navi codes not working


Recommended Posts

Anyone have any ideas about how to solve this problem?

2 months ago I had a Porsche dealer look up the PCM and Navigation codes for my PCM unit (fitted in a 2001 996tt) based on the serial number on the back of the PCM unit. These codes were entered and the unit worked perfectly.

I recently had the two diverter valves replaced and during this time the battery link in the engine bay was removed, with the result that the PCM unit is now prompting me to enter these two codes again. The problem is that the numbers that were originally entered to enable the unit 2 months ago are no longer working!

The only thing that has happened since the original entry of these numbers is that I purchased a Porsche map CD-ROM that mentioned that it was upgrading the navigation software when I first used it. Could this be causing the probem?

Any ideas on how to resolve this would be most appreciated (the dealer has never experienced this before...).

Edited by msallen
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Anyone have any ideas about how to solve this problem?

2 months ago I had a Porsche dealer look up the PCM and Navigation codes for my PCM unit (fitted in a 2001 996tt) based on the serial number on the back of the PCM unit. These codes were entered and the unit worked perfectly.

I recently had the two diverter valves replaced and during this time the battery link in the engine bay was removed, with the result that the PCM unit is now prompting me to enter these two codes again. The problem is that the numbers that were originally entered to enable the unit 2 months ago are no longer working!

The only thing that has happened since the original entry of these numbers is that I purchased a Porsche map CD-ROM that mentioned that it was upgrading the navigation software when I first used it. Could this be causing the probem?

Any ideas on how to resolve this would be most appreciated (the dealer has never experienced this before...).

Hate to ask something stupid, but could the numbers you are entering be backwards. In other words the number you thought should be the first number actually be the second number?

Edited by slant911
Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Some feedback on this problem:

The PCM unit had to be removed by a Porsche dealer and the master reset code (only available from Porsche Germany (and perhaps Porsche Atlanta...)) was used to reset the unit. This generated two new codes, which replaced all previous ones, and it now everything works again. Who knows why this happened in the first place... :huh:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.