Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
Sign in to follow this  
typhon

I got the blues 'cause I got no blues!

Recommended Posts

originally, i had a problem getting the pcm to ask for both of the codes required after disconnecting the battery. all of the posts i could find deal with people needing the codes. i have the codes. i had to disconnect the battery several times to finally get the system to ask for both codes, but it did and i have successfully entered both. the problem now is: the audio portion still does not work. the navi works fine. the ac controls show up on the screen. everything is working except the audio portion. the radio, cassette and cd changer are all non functioning. so, i opened the hood,trunk to remove my cd's from the changer and noticed that i do not have any power to the cd changer either and i noticed the courtesy light is out. i checked the bulb. it is fine. i checked the hot and it is fine. i checked the ground and it is broken. does the cd changer share a ground with the courtesy light? just a thought. or, are the 2 totally unrelated?

totally perplexed.

typhon

Share this post


Link to post
Share on other sites
originally, i had a problem getting the pcm to ask for both of the codes required after disconnecting the battery. all of the posts i could find deal with people needing the codes. i have the codes. i had to disconnect the battery several times to finally get the system to ask for both codes, but it did and i have successfully entered both. the problem now is: the audio portion still does not work. the navi works fine. the ac controls show up on the screen. everything is working except the audio portion. the radio, cassette and cd changer are all non functioning. so, i opened the hood,trunk to remove my cd's from the changer and noticed that i do not have any power to the cd changer either and i noticed the courtesy light is out. i checked the bulb. it is fine. i checked the hot and it is fine. i checked the ground and it is broken. does the cd changer share a ground with the courtesy light? just a thought. or, are the 2 totally unrelated?

totally perplexed.

typhon

Sweet thread title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks. i'm hoping to get this audio problem sorted out. miss my tunes.

typhon

Sweet thread title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't have any experience to lend on the PCM, but looking at the wiring schematic, it looks like the CD Player uses the Radio ground, which is ground point 4.(GP4) The Interior lights use GP3, and the luggage compartment light uses GP2.

Hope that helps a little. PM me if you would like me to send you the diagram.

brant

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.