Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
Sign in to follow this  
hindswillrox

Help I think I broke my 996 (1999 C2 5 spd)

Recommended Posts

:help: :help: All I can think of is that I washed the car and let it sit for Four or five days,(not a daily driver) When I drove it today It did not sound right. I seem to hear a mechanical noise coming from the left bank ayt the front. :help: Note I do have A K&N cold air intake and B&B exhaust

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

I hope your MY99 Carrera is a 6 speed (because they didn't make a 5 speed) ;)

If you washed the car and did not drive it then you likely have rust/corrosion on the brake disks. It is always best to drive the car after washing to dry the disks so they don't rust.

Take the car out to a safe area and apply the brakes medium hard for two or three stops and see if the noise goes away.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Everytime I wash my car with the K&N Filter in the back I cover up the inside of the engine bay with towels to avoid soaking the filter being its so exposed to the elements.

I have heard with Automatics that if u apply the brakes med-hard and give it gas it will scrap all that rust away in one turn. Dont suggest doing it much cause its hard on the tranny but if u can work it out. Go for it, more difficult with 6 Speeds

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.