Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
AVIA8R

HELP! Porsche Entry and Drive System Problem

Recommended Posts

Help. My recently purchased (3 months) Cayenne Turbo started to have "Place Selector in "P"" show on the display when I drove. This should only show if the car is shut off (engine not running) in anything other than Park (i.e. N, D). However, it showed while driving. There didn't seem to be any pattern on when it would happen. A clicking noise near my right knee could be heard when it happened too. Similar to a relay cycling.

I took it to the dealer this morning and they're about 3 hours into it with nothing found so far other than the sounds it coming from the Porsche Entry and Drive module. I'm watching the dollars rack up each hour that I don't hear from them. I'm going to be (you know what) if I rack up a big bill with nothing fixed.

:(

Has anyone had this happen or had problems with the Porsche Entry and Drive system?

Any help would be appeciated.

Matt

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

AVIA did the dealer find a fix? I have the same issue now too. It happened just the way you described it, gradually. I use to have the "Place Selector in "P"" message and dealer had to take out the passenger seat and need to repair a wire to fix this issue. That was about 5 months ago now Entry Drive doesn't function at all....

Any suggestions would help :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's not the cluster, atleast I'm pretty sure it isn't since the message came up after the fix and I had replaced the cluster due to the digital display going out. I did a lot of research on this issue. Porsche knows of it, but doesn't have a fix. It's pretty rare. I know of only a few people it happening to. A guy had it back in 04 and a new cluster happen to fix his. Mine did not. What ended up fixing was the dealer adding additional grounds under the driver's seat. They did this since they found noise in the ground going to the cluster. I also recently had the most up-to-date transmission computer and software installed. It happened a few times about six months ago for just one day. But, other than that, it seems fixed. You can call or e-mail me to dicuss. I know how frustrating it can be to habve the f'n thing flash right at the bottom of your field of vision while you"re driving. Matthew.muha@us.af. mil. 9376030982. Good luck. Matt

Share this post


Link to post
Share on other sites
It's not the cluster, atleast I'm pretty sure it isn't since the message came up after the fix and I had replaced the cluster due to the digital display going out. I did a lot of research on this issue. Porsche knows of it, but doesn't have a fix. It's pretty rare. I know of only a few people it happening to. A guy had it back in 04 and a new cluster happen to fix his. Mine did not. What ended up fixing was the dealer adding additional grounds under the driver's seat. They did this since they found noise in the ground going to the cluster. I also recently had the most up-to-date transmission computer and software installed. It happened a few times about six months ago for just one day. But, other than that, it seems fixed. You can call or e-mail me to dicuss. I know how frustrating it can be to habve the f'n thing flash right at the bottom of your field of vision while you"re driving. Matthew.muha@us.af.mil. 9376030982. Good luck. Matt

You know. That's funny that you mention the Entry-and-Drive. That's a rare option. I have it. Mine has worked good before and after the fix of the display other than the fact that I've NEVER been able to lock the car with the passenger side buttons. I can inlock, but not lock from the passenger side front or rear door.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.