Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
Sign in to follow this  
Eric (Plug Guy)

PSE always on hack.....

Recommended Posts

Just picked up my '04 C4S. Recall a discussion here some time ago (but cannot find it) about the cutout between 3500-4500rpms. Would like info on how to keep it on throughout the band, with the option to use the onboard switch as factory on/off if needed.

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Eric

Word of caution...

I did this hack on my 2001 C4 after fitting the PSE and noticed that the Sat Nav and trip computer stopped responding. After having my local dealer look into it for me they traced it back to the jumper that I removed when doing the hack as it sends the speed signal to the Sat Nav and computer as well as the electronics controlling the exhaust valve.

You might find that if you do this hack you may have a problem with the nav system.

Ollie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ollie,

Interesting, did you go back to installing the jumper ? The Nav is very accurate, i just returned from Zurich, when i hit the road at 6PM the nav told me ETA 00:55 . I arrived at 00:00 , ( 750 km ) but could do + 200 km/h on german highways... the nav recalculates each time, and estimated at the end 00:10 . Quite accurate on a 6 hour drive ... . I sure do not want to loose this "feature" .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eddy

I have not put the jumper back in although I have left that relay easily accessable should I want to. Sat Nav is not a problem as I also have a handheld system that covers the UK and Europe.

I will test this out next week when we travel to Spa and the Ring for a long weekend of fun with 6 other cars :-)

Ollie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.