Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
mikey99n

Strange car shaking on start up, any ideas

Recommended Posts

Hi everyone,

Been having a problem with my 99' boxster. Recently, when I start up my car, the engine would shake and then sometimes it would shut off. Then i'd have to restart it again, it'd do the same thing again and shut off. Usually after the 3rd time starting it up, it works fine. It drives normally with no problems and never shuts off once I pass the initial start up problem.

Over the past several months, i've also had on and off check engine light that comes on and off, it'd come on for a couple of weeks then off for a couple of weeks. Not sure if this may be related or not.

Of note, i changed my MAF sensor a year ago by myself (had no problems after the change that I know of) and also recently had my oil changed (3 weeks ago).

Any ideas as to what may be causing this problem?

Thanks, mike

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

You need fault codes, there are several causes possible, misfires are one of them.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.