Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

I have a 2004 Cayenne S with 58K miles. Lately when I turn on the A/C the center vents do not come on. I have switched between the defroster vents/center vents/floor vents at various fan speeds and nothing happens. After about 15 - 30 minutes the center vents start blowing cold air and everything works fine. Does anyone know what may be causing this?

Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

My 04 S has about the same mileage and it has been doing the same thing. But, most recently, it stopped blowing cold air on the passenger side. I believe my problem is the a/c controller (main thing in the dash with the ac switches). I ordered a new one and I'm waiting for it to come in because it was special order.

Link to post
Share on other sites

How did you determine this controller unit was causing the problem? Was this part expensive? Are you going to do the replacement yourself? I think I am starting to sound like a 3 year old kid asking why there is water.

Anyway, If you do this project, I would appreciate learning about how it is done.

Thanks.

Link to post
Share on other sites

the part was a little over 200.00 through sunset. Give them your vin because there is like 15 different types of controllers for this car. I determined it was that part that was screwed up because I tested the actuators on different plugs and it wasn't making them move on some of the plugs. I replaced it myself yesterday. the hardest part of replacing the unit was getting it out of the dash. you have to get 2 flat head screw drivers and press against the metal clips holding it in there. It slides out like a stereo. My new part has a silver fascia, instead of black, so I think it looks better too.

I no longer have the clicking noises inside the dash. I believe that was caused by the controller sending intermittent signals to the actuators for no reason. Also, the fan immediately comes on now, without the 4 or 5 minute pause like you and I were having. I'm hesitant to though the old part in the trash as of yet. Maybe I'll take it apart or something to see how it works (or how it doesn't work).

But, the temp on the passenger side is not as cold as the driver's side (which is much improved, though). I believe I may have a faulty temp sensor on the passenger side. Those shouldn't be too hard to replace. The one I think is messed up is behind the glove box. Not an expensive part, either. only like 15.00 bucks, so I'll try that. I'd test the old one, but I have no idea how to test a temp sensor.

Link to post
Share on other sites

I just thought of something else. I had my stereo unplugged for like 2 weeks for waiting on that controller to arrive, now it is displaying the text about the songs that are on the radio. That never worked before. I guess it reset itself. Yet another bonus for this part replacement. :P

Link to post
Share on other sites

Thanks for the reply. Did you take any photos of the job? I will check with the local dealer for the part needed. It seems there is always some "trick" to removing a lot of the trim items on this car. Just have to get into the Porsche Zen mode and everything goes fine.

Link to post
Share on other sites

No pics. Just remember to take your time. Trim around the stereo is just pressed in and it pops out fairly easily. If I remember correctly, if you just want to replace the ac controller, that is the only part you have to take off. press in the metal clip things on both sides of it ( they are shiny compared to everything else)and it will slide out. Plugs are on the back of it.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.