Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

Like a crafty veteran, I did search and I think I know what it is, but wanted to confirm with you guys.

-Cold starts up just fine

-New battery a couple months ago

-Full 60K service with new coil packs and plugs a few weeks ago

After I replaced the battery, the engine cranked with greater vigor. Now, say I drive to some destination, park and start it up again, the car sometimes struggles to start.

I've read that it gets worse over time. Well, I think it's getting progressively worse. it only happens after the car's been run then sitting around for me to start it up again.

Thoughts?

Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Like a crafty veteran, I did search and I think I know what it is, but wanted to confirm with you guys.

-Cold starts up just fine

-New battery a couple months ago

-Full 60K service with new coil packs and plugs a few weeks ago

After I replaced the battery, the engine cranked with greater vigor. Now, say I drive to some destination, park and start it up again, the car sometimes struggles to start.

I've read that it gets worse over time. Well, I think it's getting progressively worse. it only happens after the car's been run then sitting around for me to start it up again.

Thoughts?

The only thing I can think of as the car warms up so does the electrical system, therefore causing greater resistance. This is common for cars with that kind of mileage on the car and could be just as simple as a bad starter cable or other electrical issue along those lines.

Dave

Link to post
Share on other sites
Like a crafty veteran, I did search and I think I know what it is, but wanted to confirm with you guys.

-Cold starts up just fine

-New battery a couple months ago

-Full 60K service with new coil packs and plugs a few weeks ago

After I replaced the battery, the engine cranked with greater vigor. Now, say I drive to some destination, park and start it up again, the car sometimes struggles to start.

I've read that it gets worse over time. Well, I think it's getting progressively worse. it only happens after the car's been run then sitting around for me to start it up again.

Thoughts?

I think it would be the starter, just my thoughts, I had the same problem on a north american car, starts OK cold, but when it warms up, the starter wouldn't work at all, until it cooled down. SO much for a quick getaway car :)

Edited by scubadawg
Link to post
Share on other sites
bingo. Replace your starter. Same issue a while back. It will last a while like this and eventually die.

HOLD ON THERE PARDNER!

owner said the car "ran" poorly on hot start-up...that has absolutely nada to do with the starter.

Link to post
Share on other sites
  • Admin
bingo. Replace your starter. Same issue a while back. It will last a while like this and eventually die.

HOLD ON THERE PARDNER!

owner said the car "ran" poorly on hot start-up...that has absolutely nada to do with the starter.

Actually I don't think he said it ran poorly - he says it won't start after it is hot.

Link to post
Share on other sites

loren is correct.

it's cool that there's the whole core charge refund so the part itself is easily $500+ new, but for a rebuilt one from porsche, the net is $160+ or so out of pocket.

little things are needing to be replaced at 60K miles.

-clutch switch

-starter

-suspension noises (but i am slammed on Pss9s)

otherwise, been great!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.