Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
Sign in to follow this  
X50

boost bar

Recommended Posts

HI. I wounder if that is normal,I have 04 X50 pakage I tested boost bar in 3rd gear in WOT i only got to .4 bar but when i shefted to 4th gear at WOT the boost bar reached to .9 for a moment.Is how it suppose to be ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

HI. I wounder if that is normal,I have 04 X50 pakage I tested boost bar in 3rd gear in WOT i only got to .4 bar but when i shefted to 4th gear at WOT the boost bar reached to .9 for a moment.Is how it suppose to be ?

You should be able to hold .8-.9 with X50. I suggest you get codes read...likely check for leaks in the system....also when was your last plug/coil change?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I change plugs w/o coil in about 4 to 5000 miles ago, and recently i changed the two buttom boost hoses to silicone type with fastening clamp which probably not the best quality. I did not finish replacing the rest of hoses on top. I am not sure if those new hoses are leaking. how do i check for leaks?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Usually when you see a .4 level of boost, it means there's a leak in the hose....it goes into limp mode as an indicator of an air leak....check the hose connection. I think you diagnosed your own problem. I had a bad connector in one of the hoses to my intercooler and it would come undone once in a while....immediately followed by a .4 level of boost...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.