Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
Sign in to follow this  
RLJett

How to diagnose suspension squeak?

Recommended Posts

I've developed a slight squeak/pop in the rear passenger suspension...happens over speed bumps and sometimes when turning. I had an A6 and TT previously, and had similar issues on the front suspensions of those...usually a bad control arm or sway bar link. I have always let the dealer figure it out. But how would I go about figuring out the issue on my Boxster (2005 base model)? The control arms are quite expensive so I would want to make sure I replace the right part.

I can probably disconnect the sway bar link from the sway bar and then drive over some speed bumps to determine if that link is the issue, right? Obviously, I'd have less stability in the rear with the sway bar disconnected, but if just rolling over speed bumps I should be OK?

If the noise is still there, what next? There are two control arms attached to the hub, one from in front of the wheel well and the other from the engine. I tried a visual and pulling on them with my hands but nothing jumped out at me.

BTW...I have also considered lack of grease on the sway bar bushings but I had this issue on my TT and the sound is not the same. Although if the sound does go away after disconnecting the sway bar, I will reconsider.

Any thoughts?

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.