Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
Kashb

Coolant tempt indicator failure

Recommended Posts

Hi, hoping someone knows what could be at fault here. In my 997 mainly In the mornings like today (7 degrees outside, damp) when the engine starts cold, after say a couple of minutes I get a info warning on the centre display of an indicator failure and the coolant temp sign, and the red bar on the coolant temp dial flashes. At this stage the tempersture dial is still at 0, it does this for a minute and goes off and then repeats (warning and flashing light). Then it goes off, no warning In the Info menu and no flashing, it's at this point the bar starts to rise. From then on all is ok and it rises to the middle and behaves as normal.

Anyone had this before, know what it could be?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Hi, hoping someone knows what could be at fault here. In my 997 mainly In the mornings like today (7 degrees outside, damp) when the engine starts cold, after say a couple of minutes I get a info warning on the centre display of an indicator failure and the coolant temp sign, and the red bar on the coolant temp dial flashes. At this stage the tempersture dial is still at 0, it does this for a minute and goes off and then repeats (warning and flashing light). Then it goes off, no warning In the Info menu and no flashing, it's at this point the bar starts to rise. From then on all is ok and it rises to the middle and behaves as normal.

Anyone had this before, know what it could be?

Thanks

Check your coolant level.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Or perhaps a failing coolant temp sensor or loose wiring!

This happened to me about a month ago on my 2007 TT. It was a coolant sensor failure. Dealer replaced it for free.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.