Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
Sign in to follow this  
cwhota

running bad after engine reinstall

Recommended Posts

Hi

Engine was removed and put back in

It is running fine cold but start running bad when it gets hot

Got 4 Error code in DME 7.8.x - Engine Codes all related to Oxigen sensing adaption

P1133 Factory Fault Code 358 - Oxygen sensing adaptation, lower load range, Bank 2 Below or above

P1132 Factory Fault Code 359 - Oxygen sensing adaptation, upper load range, Bank 2 Below or above limit

P1105 Factory Fault Code 357 - Oxygen sensing adaptation, upper load range, Bank 1 Below limit

P1107 Factory Fault Code 356 - Oxygen sensing adaptation, lower load range, Bank 1 Below limit

Dump from Durametric

Already Checked all connectors

Any idea welcome

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

All those faults carry the same possibilities.

Possible fault cause

- Incorrect signal from MAF sensor

- Fuel pressure too high

- Fuel injector leaking

Share this post


Link to post
Share on other sites

Model and year of the car please

Also, US/Canada or RoW?

Sorry about that

GT3 2004 USA

No gaz leak, changed fuel fliter also

I can monitor MAF from Durametric using realtime data.. Any idea what the number should be once hot,

Edited by cwhota

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is your MAF connected or the wires pinched?

It is and as far as i can follow the wire it looks ok. Any idea where does it end ? so i can run a trace.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is your MAF connected or the wires pinched?

It is and as far as i can follow the wire it looks ok. Any idea where does it end ? so i can run a trace.

Thanks

the MAF read arount 30kg/h at idle and goes to up around 90/100 at 3000

There is some more info on attached file

Thanks

post-11074-0-00405300-1300673742_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, the MAF looks normal.

The fact that the problem is on both banks leaves out any injector problems.

It thinks it is getting too much fuel.

Did the fuel pressure regulator get damaged? Have you measured the pressure?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, the MAF looks normal.

The fact that the problem is on both banks leaves out any injector problems.

It thinks it is getting too much fuel.

Did the fuel pressure regulator get damaged? Have you measured the pressure?

Sorry about the newbi question but Where is the pressure regulator located??? and how do you test the pressure?

What would be a good / normal pressure on a GT3

NOTE: it runs very good cold.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pressure regulator is at the end of the fuel rail.

Hi Loren

Just to say that everything is ok now, it was my mistake, I inverted the O2 sensor on the exhaust ..... very stupid mistake

Anyway now everything is running fine, Thanks for your time and effort, i appreciate

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.