Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

I just recently got back my 06 CS from a Porsche specialist. 40K service with serpentine belt, oil, air filter, etc. $640. Not a bad deal.

Perhaps I have been deaf all this time but when in park or otherwise and I press the accelerator hard, I hear a quick sucking sound and then a thump. It doesn't do it if I press the accelerator gradually.

I don't think it was there before ... or maybe I am just being paranoid. The car seems to run fine.

Is this normal? :(

Thanks

Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Brought it back to my guy and he looked the the left side air filter assembly. Also took off the center air intake tube to look at the throttle body. He did not look at the right side. All looked fine.

The sound seems to be coming from the middle section (throttle body). Sounds like the throttle body valve slamming (hence the suck / thump). Unfortunately there is no way to run the car and inspect the throttle body with the center air intake tube off.

Performance seems normal .. normal with a slight lag in response, which is normal to me.

Any other suggestions?

Thanks!

Link to post
Share on other sites

I have seen the electronic throttle valves stick to such a degree that they have remained closed and cause the engine to flood because it could no longer draw in air. Be sure not only the throttle plate looks clean but also the bore.

Link to post
Share on other sites
  • 11 months later...
  • Moderators

This is normal behavior on Cayenne V8, when you floor the accelerator pedal hard and in one movement, nothing to worry about.

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.