Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

I think I may have a leak in my fuel system.

I just purchased a Motive bleeder, and did the initial 'pump it to about 10PSI' to ensure no leaks before doing the full flush.

Well, it does not hold the pressure... within a few minutes it will drop a few pounds. It is slow, but is definitely leaking.

I disconnected everything, reconnected and tightened as hard as I dare tighten it, but get the same result.

My question for the group is what is my best bet on diagnosing this?

I don't see any leaks on the ground below the car...

The brakes feel fine on the car.

At first I thought maybe the power bleeder connection to the reservoir was it, but I tightened it so much I am pretty sure I can rule that out.

So guys, any tricks to tracking this down? Thanks

Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

  • Moderators

The Motive unit is leaking, not your brakes. You need to go over the Motive unit carefully and find the leak (cap, seal, connections, etc.). If you had a hydrualic system leak, your brakes would not be "fine", they would not work properly, if at all..............

This is exactly why I always caution first time users of the Motive system, which is an excellent tool, to pressurize the system empty first to about 12-15 PSIG and make sure it is tight before filling the system with brake fluid.

Link to post
Share on other sites

Thanks guys.

I did get the washer on the cap and I'm confident that connection is good.

I'm thinking its leaking at the other end since thankfully it sounds like my system doesn't have a leak.

so with the bleeder leaking slowly, would it even matter if I did the fluid by only filling the reservoir, not the motive?

I think I've read about that method on here, and at least I could do the flush this weekend.

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

I would connect the Motive unit to the car empty, pump it up to about 10-12 PSIG, and then start squirting or use a small brush to coat each and every one of the connections on the unit with a mixture of dishwashing soap and water; one or more of the connections should start blowing bubbles, and is become the focus to tighten until the bubbles stop. Once the leaks are corrected, the unit will be permanently repaired.

Yes, you can go the "two man route" and keep opening, refilling and capping the brake reservoir, but it is time consuming as Hell compared to using the Motive unit, and dramatically increases the possibility of spilling brake fluid on a painted surface. I'd fix the Motive unit and be done with it, we have used Motive units in the shop for years; they work quickly and efficiently, and are by far the best tool for the job.

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.