Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
  • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By Niklas 71
      Car: Cayenne turbo 2004, 250 000 km
      The problems have been cascading over the summer, starting with a trashed rubber bushing on the cardan shaft support bearing. Before I got home and could fix that (thanks to a great description found in this forum!), the PSM and ABS lights went on. I guessed it was caused by the occasional knocking and wobbling of the cardan shaft.
      After fixing the support bearing, the lights stayed on, so I bought an iCarSoft POR II to read fault codes. For some reason, it couldn’t pull codes from the PSM, but there was a fault code in the gearbox controller, about a lack of speed signal from the rear left hand wheel. 
      I gladly bought a new ABS sensor and replaced it, with no luck. I could remove that fault code but the lights returned and I still couldn’t pull codes from the PSM.
      Next, I lifted the floor mats and found a lot of water on the passenger side from a blocked sunroof drain. Much of the wiring was corroded, so I carefully replaced it wire by wire. At the same time, I put in a new battery since the old one was really weak. The car started and ran fine, but the PSM and ABS lights kept coming back.
       
      Next, I wanted to inspect the PSM, so I lifted the plastic cover beneath the wind shield and disconnected the DME in order to get down to the PSM.
      The PSM connector looked fine without any traces of corrosion. The same was true for both DME connectors. I just brushed off some dust and put everything back together.
       
      Here’s where my biggest problem occurred: now my car won’t crank the engine at all. When I turn the key, the instrument screen says that “daylight running lights are not active” or something similar. The cooling fans revv up to max but nothing more happens.
       
      i have tried disconnecting the battery for an hour and then reconnecting again without any different behavior. 
       
      Any ideas on how I can bring my car back to life again?
       
      Regards,
      Niklas in Sweden
    • By rting
      (60,000km on the odometer) Now the car is completely dead with no Interior lights anywhere.  Car was sitting there with a charger on timer charging for maybe an hour per day for a month while I was on vacation.  The CD/radio was making a clicking sound prior to and I thought the battery needs a boost to start after a month.  Now nothing!

      Well almost nothing - behind the dash board there is some very weak clicking/sound.

      Thought I ask here first - before towing it to the Porsche dealership. ?
    • By Anthonygallimore
      I just recently put a new battery in my 2000 Porsche Boxster and now my radio is requesting a 4 digit code. It is a cdr 220 radio, Becker 1. Type 4462. And the serial number is y5043037. Please HELP if anyone knows how to remedy this. Thank you!
    • By Philip54
      The battery of my car has been disconnected for about 2 weeks.  Are there any issues to be expected when I reconnect the battery and start the car again?
       
      Also, on one of the electrodes  I cannot get the specified torque. The 2 lugs on the wire don't stay parallel.  Anything that I can do besides replacing the wire?
       
      Thanks
    • By Philip54
      I am considering keeping a jump starter portable external battery  in the car.  I am wondering if this battery could be used, when connected to the car electrical system through the cigarette lighter socket, to power the car electrical system to allow me to drive back home in case the alternator fails and the car battery is low.  Vendors claim that the car could even be started using the external battery connected through the cigarette lighter socket.
       
      Is there any risk of damaging any car electrical system components doing this?
       
      Thanks
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.