Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
  • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By Jimbowne
      Hello all,
       
      I've got a 2008 997 C4 w/ 56k miles on it. It was cold this morning (30 degrees F) and I noticed clutch slip for the first time since I bought the car in higher gears under full throttle. The clutch pedal feels very mushy and lost alot of its spring on the return. I stopped by my local shop and he confirmed its the clutch.
       
      The car is my daily driver but I do autocross about once a month and intend to track in the future. I told myself I'd get the light weight flywheel when its time to replace the clutch, and so it seems that time has come. I'm not adverse to the extra noise of the LWFW, but I've heard that you shouldn't do this mod on a C4. I see sharkwerks has a C4 project car with the LWFW so I assume it worked out, but who knows.
       
      Aside from the flywheel obviously I need a clutch. I've been looking at the Sachs stage 2.5 performance clutch kit, and it seems like a good option. I've also heard that the BBI clutch slave cylinder is an upgrade that would be helpful for clutch performance and feel.
       
      Questions:
      -Anyone have any experience with a LWFW on a C4?
      -Anyone have any experience with the Sach's stage 2.5 kit on a C4?
      -Any other clutch kit recommendations?
      -Anyone have any experience with replacing the clutch slave cylinder?
       
      Note: I'm going to get my IMS bearing inspected but if its not leaking I think I'm going to pass, seeing how I have 56k miles on it with no issues. Perhaps its past the infant mortality stage?
       
      Thanks,
       
      Jim
    • By Rubensdw
      Hi all, 
      This will be my first post, thanks for a great forum ! 

      I've recently purchased a exhaust system from Design911 in the UK which has the valvetronic function on. This is said to replicate the PSE which my car does not have factory installed. 
      Wired it up and put the vacuum hoses, tested the system and it works fine.

      Over to the issue for my car:
      When starting up the car, the neutral positon of the valves is open, which means a lot of noice from the exhaust. 
      When switching this by the solenoid, sending vacuum into the system and the valves closes. This means less sound. 
      But when the valves is closed the car wont run properly at the RPM range of 5500-7000 RPM's there is also fault codes for misfire on cylinder 2.

      The strange thing is that this works perfectly when the valves is open. I've tried two differnet vacuum sources, into the ressonator and also for the left hand side cooling system vacuum solenoids. Without any differnce. I tried to run vacuum directly to the vacuum actuators on the exhaust without any difference and also tried manually applying vacuum and using a one way check valve to keep the vacuum while not connected to the cars vacuum line. No vacuum leaks, no fault codes when driving with the valves open.

      Same result every time. So have anyone had some similar issues to their car ? 
      Thanks in advance for any help ! 

       
    • By Astarael
      Hello there, this is my first post here and I’m writing because of problem with my boxster.
      Today in the morning I’ve started my 2002 boxster and noticed strange sounds from the engine/ rear side of the car
      It’s a metallic, grinding sound like a loose piece of metal or something like that
      Sound disappears when you press gas and comes back once you loose the pedal, I don’t know if it changes while engine is warm
       
      Also, check engine light shown up yesterday, when I connected my BT OBD2 there was no error code.
      I came with that to workshop also, and they said it’s a catalyst efficiency error.
       
      I’ve had that error code a while ago, I’ve replaced mass air flow meter and check engine light disappeared. 
      I think it might be a problem with maf again because I bought not the cheaper, not the original one, but why are there these strange sounds? I’m worried about this. Could it be catalyst this time? Or again should I replace maf? This time I’ll buy original one.
       
       
       
      here are two Videos I made
       
       
       
       
       
      Also I’m sorry if you can’t understand something, my english is not perfect.
      Thank you for all replies, I hope we will solve that problem together
    • By cmxvw
      Hey gang, hopefully someone can answer a few questions for me.
       
      I have a 997.2 cab, and recently bought a set of Turbo II wheels – when I spoke to my local dealership, they informed me the offset was wrong and the wheels wouldn’t work on the car. Anyone have thoughts? What size tires are you running if you have the same setup? Any help is appreciated.
       
      Here are the part numbers:
      Front 997.362.157.02 – 8x11 ET57
      Rear 997.362.163.02 – 11x19 ET51
       
      Thanks,
      Chris

    • By Biguns
      Hi all I’ve just found this forum tonight and thought I’d ask more experienced users what they are getting power wise after a remap, I’m taking my 08 CTT into Zensport tomorrow morning for a remap and I’m wondering what kind of power I should be expecting with the following mods I’ve had done last week prior to the remap.
       
      HAYWARD AND SCOTT EXHAUST WITH X PIPE, REAR BOXES, SECONDARY CAT DELETE, TURBO S STAINLESS STEEL TIPS.   IPD PLENUM    K&N PANEL FILTERS   AGENCY POWER RECIRC VALVES   Many thanks, Andy
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.