Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
  • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By Rubensdw
      Hi all, 
      This will be my first post, thanks for a great forum ! 

      I've recently purchased a exhaust system from Design911 in the UK which has the valvetronic function on. This is said to replicate the PSE which my car does not have factory installed. 
      Wired it up and put the vacuum hoses, tested the system and it works fine.

      Over to the issue for my car:
      When starting up the car, the neutral positon of the valves is open, which means a lot of noice from the exhaust. 
      When switching this by the solenoid, sending vacuum into the system and the valves closes. This means less sound. 
      But when the valves is closed the car wont run properly at the RPM range of 5500-7000 RPM's there is also fault codes for misfire on cylinder 2.

      The strange thing is that this works perfectly when the valves is open. I've tried two differnet vacuum sources, into the ressonator and also for the left hand side cooling system vacuum solenoids. Without any differnce. I tried to run vacuum directly to the vacuum actuators on the exhaust without any difference and also tried manually applying vacuum and using a one way check valve to keep the vacuum while not connected to the cars vacuum line. No vacuum leaks, no fault codes when driving with the valves open.

      Same result every time. So have anyone had some similar issues to their car ? 
      Thanks in advance for any help ! 

       
    • By Astarael
      Hello there, this is my first post here and I’m writing because of problem with my boxster.
      Today in the morning I’ve started my 2002 boxster and noticed strange sounds from the engine/ rear side of the car
      It’s a metallic, grinding sound like a loose piece of metal or something like that
      Sound disappears when you press gas and comes back once you loose the pedal, I don’t know if it changes while engine is warm
       
      Also, check engine light shown up yesterday, when I connected my BT OBD2 there was no error code.
      I came with that to workshop also, and they said it’s a catalyst efficiency error.
       
      I’ve had that error code a while ago, I’ve replaced mass air flow meter and check engine light disappeared. 
      I think it might be a problem with maf again because I bought not the cheaper, not the original one, but why are there these strange sounds? I’m worried about this. Could it be catalyst this time? Or again should I replace maf? This time I’ll buy original one.
       
       
       
      here are two Videos I made
       
       
       
       
       
      Also I’m sorry if you can’t understand something, my english is not perfect.
      Thank you for all replies, I hope we will solve that problem together
    • By cmxvw
      Hey gang, hopefully someone can answer a few questions for me.
       
      I have a 997.2 cab, and recently bought a set of Turbo II wheels – when I spoke to my local dealership, they informed me the offset was wrong and the wheels wouldn’t work on the car. Anyone have thoughts? What size tires are you running if you have the same setup? Any help is appreciated.
       
      Here are the part numbers:
      Front 997.362.157.02 – 8x11 ET57
      Rear 997.362.163.02 – 11x19 ET51
       
      Thanks,
      Chris

    • By Biguns
      Hi all I’ve just found this forum tonight and thought I’d ask more experienced users what they are getting power wise after a remap, I’m taking my 08 CTT into Zensport tomorrow morning for a remap and I’m wondering what kind of power I should be expecting with the following mods I’ve had done last week prior to the remap.
       
      HAYWARD AND SCOTT EXHAUST WITH X PIPE, REAR BOXES, SECONDARY CAT DELETE, TURBO S STAINLESS STEEL TIPS.   IPD PLENUM    K&N PANEL FILTERS   AGENCY POWER RECIRC VALVES   Many thanks, Andy
    • By O3C4S
      Have 03 C4S 55K mi. Both Cats going bad. getting CEL after every 50 to 75 mi. First from bank 1 and now bank 2. Have  basic Torque App software to reset. Pain in Butt.
      I track car about 3 times a year. No car mods. Run for fun.
      Looking to boost HP via new performance exhaust system. Thinking Headers and Sport CATs from Fabspeed. Factory mufflers are original, seem fine and would like to reuse.
      Along with perhaps new clamps, gaskets and a few new bolts, does anyone have advise on this? 
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.