Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
  • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By Garra671
      Tried googeleing it but couldn’t find what I was after.    Was curious if anyone knows what type of flat 6 the 986 boxster has?
       
      Is it a a true boxer engine? Or a horizontally opposed flat V?     True boxer meaning it has individual crank pins for each piston and is a true 180degree angle.    Thanks in advance 
    • By Michael hurta
      Hi - 2002 996: Scoured the lists but can't find this particular cluster problem anywhere.  In short, my salvage cluster shows a list of errors on start up but my original was fine....  Here's the details.  My current cluster shows an intermittent airbag failure warning on the led screen followed by the idiot light.  It usually occurs at start up, clears at the stalk and the idiot light remains on, but flickers on occasion.  My mechanic had ruled out everything he could related to the airbag warnings and since he didn't have a spare cluster, couldn't swap to test for that. I personally purchased a salvage cluster, removed the battery terminals, installed it and it came to life (I'm also having to buy replacement connector housings because mine disintegrated).  The problem is the info screen pretty much scrolled through a variety of issues like oil pressure feedback, temp feedback, fuel feedback, etc.  The oil pressure gage was also unresponsive.  I expected the odometer to be wrong, but didn't expect all the errors.  I also started the car and while it ran, it did run rough, sputtered a bit.  Do I have a bad salvaged cluster?  Does the cluster need to be programmed (beside the odometer)?  
    • By Silver_TT
      2002 Carrera 4S. I did a search and didn't see these exact symptoms simultaneously.
      See attached picture. I was driving at 5k RPM in 3rd when the power of the car was suddenly reduced (by the computer I believe) and the console beeped displaying the following 4 checks: 1. Brake distribution 2. PSM failure 3. ABS failure 4. Battery -- also, as you can see in the pic, the battery voltage meter is maxing out. When I disengage the clutch from the engine the voltage drops some (and the brake/ PSM/ ABS messages go away and are temporarily ok) but is still running significantly higher than what I'm used to seeing. Could this high voltage be damaging to the electronics system? Presumably there's something going on with the voltage regulator. Does the ABS/ PSM turn off automatically for saftey when there are voltage spikes?
      My battery is an Interstate and is ~ 1yr old. This seems to me like the alternator (possibly the voltage regulator). I realize it would be better if I had a Durametric to hook it up to and get the exact error codes off of. That may need to be done to properly diagnose what's going on here.
      Thanks in advance for any help/input.
      Cheers,
      Alex

    • By Hayestack
      Hi All
      I was fairly sure that my erratic idling on my 2000 model Boxster S - never less than 1100 r/min and often shooting up intermittently to 2000 r/min - was caused by a dirty throttle body or  MAF sensor. After cleaning the TB it made no difference and having caused an air leak on one of the rubber sleeves where it attaches to the plenum, I decided to give the job to my local specialist.
      The problem was resolved by repairing a hole in the brake vacuum hose, caused by the hose chaffing against the bodywork.
      I suppose that with 19 years under its belt and 147000 km I could expect something like this. The brakes work better too - less muscle required to stop the beast!
      Thought Id share...  
    • By Graeme Tate
      I hate my pig but I love my pig, can anyone please help me before I send it for scrap. Over the space of the last 4 years of ownership my car has been in the Porsche dealers for 2 years in total with suspension problems, to cut a long story short this is now sorted and was due to a faulty replacement air bag being fitted. Moving on after 3 months of (almost) trouble free motoring this is what’s happening now and would love some advice as the closest porsche dealers is over 200 miles away from me.

      When I picked up the car from Porsche  it ran out of petrol before I got to the garage at the end of the road and although I filled it up it  the engine warning light remained on I assumed this was just fuel related and drove home with it on and reset it when I got home.
      Wind on a few weeks and the engine light came back on and gave me a camshaft position sensor error p0016 so I sent the car to my local Porsche mechanic who changed out the sensor and did a full service on the car including plugs filter oil etc etc. All this time the car has been running fine but as I wanted the sensor light out it was changed. However after changing it out the light came back on almost straight away. The car has been a bit sluggish to start sometimes and sometimes on pulling away from a stop has also been hesitant. 
      This was about 3-4 weeks ago and now it is worse again, at tickover it’s noisy, it doesn’t like acceleration and is running really rough although if you are going over 50mph it doesn’t have a problem and seems to run fine. The EML is now flashing rather than being a solid light. I attach a video of it running.
      Any thoughts would be a help before I decide to get it hauled back across again 



      Sent from my iPhone
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.