Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

Hi,

Folks I have a 2005 997 75K miles. I was pulling out today and went to change from 1st to 2nd when I heard a big ping sound inside the cabin and now i can't change gear :(. I limped the 1 mile home thankfully

I pulled the console apart and the gear changer has two plungers one blue one black. the black (on the right looking down connects to a red cable and the other to a gray cable.

I think the blue plunger is the reverse gear and this doesn't really move. I noticed the connector was loose and that a black plastic (give me a break) fastener was missing from the eye hole connecting the plunger to the white block and refitted that.

The black lunger moves freely (too freely) and does nothing. I suspect my gear change cable has come loose at the engine end as the console looks ok.

Anyone think i have got this correct ? if so does anyone know a mobile mechanic in the Boca Raton Area who could come around and help me out. :help:

Thanks,

Mark.

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

When it happened to me I had to replace the shift cables, you need a lift to do it, but other than that. Not a big deal. I got the parts from suncoast and did it myself. The hardest part is to disasemble the console area, which you already did.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd also take a look at where the cables attach to the gearbox, they are held in by clips that sometimes pop open, resulting in the cable not moving the selector. Quite often, they can just be snapped back into place and everything is fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.