Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Replaced both pumps car stalls randomly then runs fine


Recommended Posts

Dear all

my passenger side pump started to whine so I done the relay test and it turned out to be the driver side

pump faulty so I bought the two pumps

and replaced them following the diy I also replaced both flanges on top the black one with the filter and

the white one with the regulator

now my car will randomly stall mostly during warm up or some time in stopping light I opened the tank

and rechecked the connection all seem to be fine .also the time I opened it there was a lot of pressure in

both pumps as I can see both hose going to the filter are priming

any suggestion would appreciated ?

with regards

Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

At this point, I wouldnt throw parts at it, but checks will need to be made based on symptoms..

Checking fuel pressure with a mechanical gauge...

Checking fault codes - durametric

Checking for vacuum leaks etc - Smoke Machine

There are many issues that can cause a vehicle to stall and always possible to have more than one specific problem.

Link to post
Share on other sites

but it was running fine before the pump replacment as long as i keep the tank full

i will do ther pressure check and i will test the pumps one by one

and i will take it to local service to get it scanned for codes and i will report here

thank you

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.