Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

I have a little problem with my clamshell. It is stuck in the open position. The canvas portion of the top opens and closes correctly. I do hear some motion or clicking for about three seconds or so when I hold the open or close button down. It seems to be coming from what looks like the long box in front of the hydrolic box. I have the cover off and can get at everything. Suggestions would be appreciated.

Thanks

Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Update...

I had my son press te close top button and I was in back and helped the clamshell close. It did with my help and then I opened the whole thing te right way and the clamshell opened but still would not close on the button operated close cycle. Thoughts?

Edited by bustingear
Link to post
Share on other sites

Ok I have taken apart the clamshell gear drive box and it is fine in the center teeth and on both sides. Cords move well when ratched by hand. I plugged in the clamshell motor and had someone operate the top and the motor for the shell operates in forward and reverse when the canvas top operates. Remember it is only my clamshell that is not closing. The rag top works. Three possibilities.

1. The micro switch for the clamshell lock. Not sure because it opens but doesn't close.

2. The top needs calibration

3. Or this....... I noticed the hydro fluid in the jar is only about a 1/4 inch deep . The rag top works but I don't know if this ties in with the electronic operation of the clamshell even though the rag top is working.

Thoughts?

Edited by bustingear
Link to post
Share on other sites

Perhaps tighten the portion on the clamshell motor that it a clutch to the clamshell. Accessable behind rear seats. Shouldn't be so tight that system binds or so loose that doesn't grab. I forget the exact number of turns.

Can you tell if the clamshell motor is "requested" to close the shell? If not then perhaps the canvas hook sensor isn't activating. Common problem, search a thread I did on repairing top opperation. Threw in a few pics of my issues, I had like 3-4 on my 1999.

Edited by 987_RDC
Link to post
Share on other sites

Ok I got the clamshell working! It was the potentiometer the adjustment was too far down from some previous person.I backed it out so that it would not disengage so far from the inner spring movement.I did notice that the white nylon piece was cracked inside the meter and that did not help but it is working. Now for the rest. Of course now that the clam is working the rag top stopped. I added fluid and closed the screw per instructions but it started to work and stopped. It is stopped in the closed position but the top latch works and opens and closes. It's just that the rag top will not move now. I hold down the button and the top warning light flashes. I don't have any electronic testing equipment. Need some advice here. Ho can I test the multi switches in a simple manner. What should I look for?

Reset opportunity?

Help!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.