Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

Please can someone help. I have a 2000 996 3.4l Carrera cabrio and have tried to resolve a convertible top problem with a V6 Durametric tester. The tester is reporting a unrecognised error code 16 for the cabrio top module which I cannot find anywhere. This error will not clear. The top opens up to the service position and goes no further, but will close again. If I ask the Durametric to calibrate the roof, nothing happens.

Any advice would be welcome.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem. I contacted Durametric, they sent me a new version that isn't released yet (6.2.3.2). I am now able to calibrate the top, and code 16 is now read as 4. I haven't actually fixed the fault yet, since I'm not sure how, since I haven't done any research. Plus Since summer started, the top has only not worked maybe 4 times, and always stuck in the up position.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys,

I have top issues as well. I haven't checked for any codes, but my top (pump) has completely stopped working. Mine is also a 2000 cab. So I figure something busted. I just can't find it. I had a leak somewhere, and added fluid every couple of months, but it got worse, and there is no pressure. The clam shell opens & the top unlatches in front. And the windows roll down. After that I have to lower the top manually, and there is zero resistance. once lowered, the shell closes & all is well. To close it the same thing happens. no hydraulic resistance, and I can't find the leak. Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leak is probably in one of your hydro cyclinders on either side of the car. This is typical of older cab(I have a 99). I had mine rebuilt by a guy here in florida

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Paulnico
      Hi everyone, new guy here, hope someone can help?
      my 996tt 2001 tip awd will not start, it turns over, I can hear the fuel pump run, I can smell fuel from the exhaust, it does not fire up. I borrowed a VDO code reader from a friend no engine issues but it has 2 fault codes under the body tab.
      see images, any help appreciated cheers Paul.
       


    • By ceeheezee
      Can anyone help with below Codes for my 2011 Cayenne Base Model:
       
      P164D - Oil Pressure
       
      P3044 - Throttle
       
      P046 - Evap (I think this is some sort of leak in my gas line...already bought a new gas cap & code came back yesterday)
       
      Any help would be GREATLY appreciated!
    • By cagleen
      I have an ’00 996 C2.  I recently removed the dash and most of the components down to the firewall to repair the AC baffles and install an new stereo and amps.  Everything is working fine except the airbag light was is on.  I bought a Durmetric cable to reset the system and after multiple resets I still get error codes 20, 26, 28 and 30.  I am sure I missed or damaged something getting everything back together.  Can anyone recommend a place to start looking based on these code?  Alternatively can anyone recommend a place to find more information on these codes.
    • By sde2sde
      Hi,
      My first post to the forum, hopefully someone can help, I had a problem with the air con not blowing cold, my first port of call was to check the fuses. all ok but when I started the car again I had PSM failure and PASM failure messages on the dash. Car hadn't moved. I have run Durametrics and tried clearing the faults. I now have the following fault codes.
       
      PSM fault codes
      5400:
      Fault sport mode
      4444:
      Steering angle sensor not initialised
       
       
      Air conditioning
      8023:
      Outside air/recirc. air flap motor
       
      I was wondering if anyone has come across this and if there is a quick fix for any of the above, it just seams strange that the faults just appeared even though the car had not moved and all that was checked was the fuses.
       
       
       
    • By Vvrich
      HiI've just bought my first Porsche, a 1997 2.5 Boxster Manual UK RHD spec. It has got a few problems that I suspect are linked but don't know how to solve. Issues as follows:-Passenger (left side) door does not lock either with the key or the remote or the button on the dashRemote button on key does not work even though the LED lights up and the red light on the dash flashes.I can open/lock the drivers door with the key but when I do, the horn beeps twiceOther than that, car works fine and starts/runs perfectly.I've got hold of a durametric and got the follwoing fault codes/messages:-AlarmCurrent Fault Codes47No Central Locking PossibleCentral Locking synchronisationStatus: PresentNumber of times DTC present: 146No Central Locking PossibleCentral Locking synchronisationStatus: PresentNumber of times DTC present: 141No engine start possibleTransponder pill faulty or not presentStatus: Not presentNumber of times DTC present: 134No passenger compartment monitoringInterior monitoring sensor short to B+ or faultyStatus: PresentNumber of times DTC present: 145Central Locking or unlocking not possibleServer motor. Central Locking system short to B+Status: PresentNumber of times DTC present: 2Bit of a long list but anybody got any idea what all that means on a practical level ie how do I fix it!Thanks for your helpRichard
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.