Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

My key remotes no longer work. I can only (un)lock the car at the door with the key. The car isn't in energy saving mode and the batteries are new. I performed the resynchronization as noted in the factory service manual (turn ignition on, turn ignition off, remove key and press unlock button within 6 seconds); however, that didn't do anything.

It's worth noting that I think the remote on one of my keys is broken, since the LED only flashes once/second and when I release the button, the LED glows dimly. But, my other key appears to be fine. The LED flashes nice and bright when I press a button (continuously for the unlock button, and pulsed flashing for the trunk, as you would expect.)

Some background:

I just replaced my immobilizer after my last one got water damaged. The old one still allowed the car to drive, but things weren't perfect: the remote range was poor, the head/tail lights didn't flash when arming the alarm system. I've been driving the car for the last year or so with the old immobilizer; however, I decided to replace it since I knew it was broken and I am also troubleshooting O2 sensor problems and wanted to eliminate variables. About a month ago, my remote range went from short to non-existent and I had to revert to the old-fashioned "key in the lock" method. I figured the receiver in the immobilizer finally bit it and was thankful that I had a new one on the way.

Fast forward to today, I replaced the immobilizer, programmed it with a PST2, transferred the remote codes from the old immobilizer to the new one and low and behold, nothing! The remotes still don't work! I tried relearning the keys into the new immobilizer manually using my key codes and still nothing. I inspected the immobilizer connector for a broken antenna wire, but everything looks okay, additionally the remote doesn't work even if I hold it right on top of the immobilizer, so I don't think it's a poor signal/range issue.

Is there anything I'm missing?

THANKS!

Share this post


Link to post
Share on other sites

An update: I think the new immobilizer might be bad. Since installing it, I've noticed that the interior lights don't seem to behave properly. When I pull the key out of the ignition, the dome light, instrument cluster lights, and door lights all go dark. Additionally, when I unlock and open the door, the lights do not illuminate; however, when I insert the key into the ignition and turn the switch to ON, the lights turn on and things start to behave normally.

Is there a setting in the immobilizer that would disable these lights without the ignition in the on position or is this type of behavior never expected?

Thanks in advance for any help illuminating this problem (no pun intended.) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Scott Clinton
      I have a 2002 Porsche 996 Cabrio and earlier this year the immobolizer under the seat got wet.   I purchased a used immobilizer, key for and ECU behind the rear seat.  All of the parts came from the some year model etc.  I put the parts in myself and everything worked great.   Now i need a new key fob or atleast I think i do.  The remote work sometimes and most of the time is doesn't.   When its not working I cant lock or unlock the car with the remote and the front trunk will not open with the fob or the switch inside the car.  When the fob works everthing works as it should in the car.  Do you think this is a key fob issue or something else?   Can i even get a key head programmed since these part are from a donor car?  I do have the vin of the donor car.
       
      Please help!
    • By Philip Adler
      Since I bought my Boxster the key-fob never worked, so my usual practice
      is to put my key into the cylinder and turn it to unlock.
       
      So this week, I did the procedure I've done hundreds of times, when after opening,
      the resistance I've always felt while turning the lock disappeared! I could now
      turn the key left and right, a full 180 degrees without any resistance. No movement
      in the door latch.
       
      And yet, when I roll the car down the driveway, the door locks do engage and so does the
      latch. Something mechanical must have slipped off the cylinder assembly, and I know I'll
      have to take the door apart to find out,
       
      I'm wondering if anyone has had the same situation and what they've done to fix it.
       
      Thanks1
    • By loganmarriott
      Hello
      I have a tough question for any advanced Renntech users who have either stripped a 997 back to minimum wiring for racing, or fixed key issues
      Can anyone help with my alarm issues.
      Im building a 997 Track car- using a salvage chassis and the remaining parts from a rolled and written off cabriolet. Im think the key worked to unlock to car before i pulled it apart, but cant be certain as the engine was already out so there were limit functions to activate then.

      Since moving the dashboard and whole wiring loom into race chassis, I can unlock the doors (yes, its the correct key, ive moved the doors over too), and the dashboard lights up to tell me the current odometer values. However the whole time from when the battery is connected, the alarm siren is going off (currently a clamp muffles that noise to save the neighbors). I can put the key in the barrel, rotate, and then still remove it (the Barrel lock appears to electrically be live, as it releases the key).

      My guess if that the key has lost its coding for the alarm system, but I've tried following these instructions, https://rennlist.com/forums/997-foru...working-2.html,
      with all combinations of button holding, pushing the hazard light switch, foot on brake, and key in/out barrel .... without any success in recoding the key.
      Its worth noting the windows dont go through the usual drop down upon lifting the door latch sequence, im assuming this is due to the alarm running.

      Any suggestions.
      - my options seem to be getting the local agent to reprogram the key
      - are there any other steps i should try to revive the key. I do only have 1 for the wrecked chassis's system

      - a final last though is am i missing some switch that needs bridging from the cabriolet circuits to tell if the roof is down/up

      Regards
      Logan Marriott


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.