Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

Hi,

I have a dension unit in my 997 and have 2 issues (I believe that the unit is a few years old, it was installed by the previous owner):

1. If I connect my iphone 5 to the usb port, it does not charge but behaves as if the cable or connexion was not functioning properly switching from charging to unplugged constantly.

2. If I connect my iphone using a jack to aux cable and use the aux entry, the sound is great but as soon as I plug the phone into the car's 12v plug to charge, a horrible noise covers the music. The noise is high pitched and increase as the engine rpm increases

Any help would be great!!

Thank you,

Jonathan

Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

As far as I am aware the iphone 5 connector is changed from previous iphones and even if you use a lead that converts it to USB the information presented at the USB to the Dension will not be what it expects or requires to function correctly. I advise not using it as you could be damaging your phone or the Dension unit. Anyone please feel free to shoot me down but as far as I can see the latest iphone to be supported by Dension is the iphone 4s. You may need to connect the 5 with BlueTooth to use it and charge from a 12v socket to USB charger only.

Jonathan (yes another one! )

Edited by jl-c
Link to post
Share on other sites

There is a female old style plug to male new style plug adapter you can buy. Cheap if it works. It sounds to me like you have a ground loop problem which also means the Dension my not be wired correctly and may be grounded at too many points. Frankly, these modules are a pain in the neck. None of them provide seamless Apple integration. If you do not mind spending money on the car the permanent fix is to trash the PCM. Get a NAV TV MOST head unit replacement module and either an Alpine or Kenwood NAV unit and a double DIN installation kit made precisely for the 997. You will get great NAV, much better sound and seamless Apple integration including Pandora. Make sure you use an installer who is familiar with the NAV TV unit as it can be a little tricky to set up. Any high end automotive electronics installer should be familiar with the unit and 977s as the PCM is archaic and new owners are ditching them in droves. The last time I was down at the installer I use he had 2 997s apart at once.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By DACayman
      My 2014 Cayman S with Bose has a right rear speaker blown. I ordered the part but can anyone point me in the right direction for its removal and reinstallation. I can't find anything on it. Thanks in advance.
    • By j666gak
      Hi guys. On my 07' CS (987) I need to change my CDR-24 to an aftermarket radio, so I have purchased the following Items as I wanted to have a try at fitting myself (as10yrs ago i used to install my own).   Head unit - Pioneer AVH-8800BT Facia - Connects2 CT23PO03 Cable - Connects2 CTSP0005.2   From looking through the instructions for the CTSP0005.2 it shows that I need to connect wires for Speed Pulse/Park Brake/Reverse, does this mean that I also need to purchase the Paser UNICAN? r is there another way I can pickup     Thanks 
    • By Ilestone
      Hey! Just got my first Porsche, a 2009 Cayenne and love it! 
      The bluetooth connectivity in PCM is killing me though. Can't get it to pair, not with iPhone 5 nor with a Nokia Lumia 930. 
      My iPhone finds the "PCM" in bluetooth settings, I get to enter the code in both devices even. But after entering the code, I get "Connection failed". The other way around, PCM does not find iPhone at all when I "Search for phone". Is this an issue with bluetooth antenna or something, or could a software upgrade on PCM likely help? Bluetooth is enabled on PCM of course. The car has a SIM slot as well but I suppose that has nothing to do with this.
      I would like to make calls as well as stream audio to the car. Any ideas, others having faced similar issues?
    • By RKPorsche
      I have issue with CR220 on 2002  Porsche Boxster Base, it didn't power on at first so here is the progress I made sofar
       
      - Read the blogs/youtube and removed the radio after purchasing the radio removal tool from Walmart (~$6)
      - Found the fuse behind the radio was blown (10Amp), replaced it with one from local auto store
      - now the radio is ON but prompting for **CODE**, thanks to Renntech got the code to unlock it
      - Entered the CODE now the radio seems to be working but NO audio !!!
      - Looked at the service manual and fuse details since some of the blogs pointed me to fuse box and the fuse for the AMP. 
      - The 7.5Amp fuse was blown on the fuse box ROW D and Number 9 (D9). So while I am waiting for the fuse to arrive (from amazon) I - - had a 15AMP fuse handy and tried to insert it but there was a spar when I tried to do that !!!, guessing a short to the ground some where down the wires.
      - So started to remove Audio related modules from the front of the trunk. And found two Bose modules one seems to be the AMP big black casing with lot of vent holes. And there is another module don't know what it is. After I disconnected the wiring connectors from these modules I was able to insert the D9 fuse in the fuse box. So I am guessing there is something is wrong with the AMP or the other Bose module.
       
      Did you see similar problem ? What are these two modules for ? there 3 connectors going to these two modules. Any ideas on how to fix it or get it repaired (i don't know which one of these two has the issue or short)
       


    • By lurkbot
      Edit: turns out there's an amplifier in the trunk, and each one of the six speakers has its own output. So that's how the Becker CDR-220, which has only four outputs, drives the six speaker system.
       
      Original question: I have a 2001 996 with six speakers - two dash, two by the rear seats, two in the doors. But the CDR-220 head unit has only four audio outputs. So I guess the dash and door speakers run off the same output? Is there a crossover hidden somewhere in the wiring or do they all get the same full-spectrum signal? 
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.