Jump to content

Server Lease Renewal/Software Licenses

Our yearly server lease, software licenses, as well as hardware operating costs, ARE due Dec 4th, 2022. Our current donations have fallen far short of the funds we need to renew. Please remember the RennTech.org community is Member supported so please consider a donation to help...  THANK YOU!

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

My 04 CS has developed a new issue, anyone have any ideas with this...

When the engine is started and running, doesn't matter if its started fresh or has been running hard for an hour, there is a distinct sharp ticking noise, very rapid, that sounds like its coming out of the throttle body on the top front of the motor.

I have been through the threads and heard the various postings of the dreaded scored cylinder wall or slapping pistons, this sounds nothing like that, this is a sharp ticking noise and its not coming from the cylinders. Near as I can tell the noise is coming from the top center of the motor from or around the throttle body or even right below.

its not loud either, you can only hear it if you open the hood and lean in. No faults, No engine light, some very very small rough idling when coming to a stop sometimes but runs ok, no burning oil, no leaks as far as I can tell anywhere.

im stumped, 75K miles and I know its overdue for service. I am going to change coils, plugs, oil and filters soon so I wanna tackle this noise while I am doing that I just don't know where to start.

Link to comment
Share on other sites

I had the same concern until i listened to my 04 Touareg with 125K miles on it and it was making the same sound (just a little quieter). I think it is just the sound of the engine but I am no expert. Mine runs great and is so responsive to my right foot :cheers:

Edited by scubatahiti
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.