Jump to content

Server Lease Renewal/Software Licenses

Our yearly server lease, software licenses, as well as hardware operating costs, ARE due Dec 6th, 2021. Our current donations have fallen far short of the funds we need to renew. Please remember the RennTech.org community is Member supported so please consider a donation to help...  THANK YOU!

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Engine died while idling at stop light, cranks but won't start, 2


Recommended Posts

  • 1 year later...

Hi all, 

 

Finally got a new LN intermediate shaft and engine put back together!

 

Now trying to start the engine and it won’t start, but getting some popping noises and exhaust coming out, like some cylinders are maybe firing. 

 

Attached is a video of the noise. 

 

Anyone possibly know what might be going on based on the noises?

 

IMG_1944.mov

Edited by thatsjeek
Fix video file attachment
Link to comment
Share on other sites

Thanks for the update. I've completely forgotten about this thread. The cranking does not sound right at all and I have no idea about the popping noise. Have you verified timing on both banks. Many cases of non-start after rebuild was due to wrong timing...ppl forgot to rotate the crank 360 before timing the other bank. The engine ends up having 2 cylinders on opposite bank going through the same compression stroke and will be hard to crank (in addition to running on only 3 cylinders).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
On 12/23/2017 at 11:54 PM, Ahsai said:

Thanks for the update. I've completely forgotten about this thread. The cranking does not sound right at all and I have no idea about the popping noise. Have you verified timing on both banks. Many cases of non-start after rebuild was due to wrong timing...ppl forgot to rotate the crank 360 before timing the other bank. The engine ends up having 2 cylinders on opposite bank going through the same compression stroke and will be hard to crank (in addition to running on only 3 cylinders).

 

Alright wow it's really been a while! I got the timing fixed and now got everything back in the car and now it's making a bit of a different noise.

 

Sharing a video of trying to start in case it sounds familiar to someone.

 

  • No faults on the durametric
  • I did put new gas in, but not sure if there's old gas that is in the fuel lines still that could be causing the problem? 
  • I also got new spark plugs to try that in case the ones in there have gummed up.

 

Does this cranking noise sound familiar to anyone indicating a known fix?

 

Thanks in advance!

Link to comment
Share on other sites

  • Admin
2 hours ago, thatsjeek said:

 

Alright wow it's really been a while! I got the timing fixed and now got everything back in the car and now it's making a bit of a different noise.

 

Sharing a video of trying to start in case it sounds familiar to someone.

 

  • No faults on the durametric
  • I did put new gas in, but not sure if there's old gas that is in the fuel lines still that could be causing the problem? 
  • I also got new spark plugs to try that in case the ones in there have gummed up.

 

Does this cranking noise sound familiar to anyone indicating a known fix?

 

Thanks in advance!

996-crank-no-start.mov

 

Sorry you did not attach the video - the link is dead.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.