Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
motopix

2006 C2S navigation map stuck on previous owners location

Recommended Posts

Howdy,  First post!

 

I just got a 2006 C2S and the Nav is showing the previous owners map location - never updates to my new location.  When selecting an existing destination left by p.o., it tries to Nav from this point in another state that nav appears to be stuck in.  The center arrow does move with my movements just not on any roads :D

 

The p.o. did trailer to my state and I read in the manual that this can require some time for the Navi to recalibrate but we're way past any time when that should have happened.

 

Did a reset (1 4 8) and a couple of other creative button pushes I found through search but no joy.

 

There does not appear to be a dvd in the navi drive.

Here are PCM numbers:

SW v3.0

PCM   : 05024AD1/0205

SysSW: 040364AD1/3604

Nav Target:/

        Actual: 00179436/3306

 

 

At this point I'm assuming I need to buy a Nav DVD, correct?

Can I buy anyone off ebay or whatever that's listed for PCM 2.1?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

I had the same type of problem on my old 2005 997 when it arrived from it's previous home.  I had my local Porsche dealer reset the NAV and it figured out the current location afterwards.

 

I don't think you need a new DVD just a 'hard' NAV reset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

edited:  There is a dvd in the car.  Not sure why it didn't eject last night but it did this morning.

 

Unfortunately, I don't have any warranty on the car so a trip to the dealer would cost and I don't think working Nav is really all that important to me.

 

The PCM display is showing 0 satellites so I'll check the satellite antenna connection.

That's under the front cowling, right?  Same compartment where the battery is located?

Edited by motopix

Share this post


Link to post
Share on other sites

You might try a 'hard' reset by disconnecting the battery for 10 minutes or so.

 

Does anything on the NAV side work? Can you set up a drive to location or see a map on the PCM screen?

 

I think the antenna connection (as I recall) is on the PCM unit.  You'll need to get to that by pulling the PCM out or getting a look behind it.

 

A 'friendly' dealer might do a 'coutesy' reset for you. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Coincidentally, I'll be changing the battery this weeked.  I'll leave it disconnected for a while.

 

Yeah the Nav works great except actually showing my location:  map displays, can select destinations and it gives nav directions.  Show my locaiton moving across a map in another state.

 

I'll update after the battery swap.

 

Thanks.

 

 

Rather than bump this I'll just edit:

 

No joy on battery disconnect either.  I'll see if I can get a courtesy reset next time I drive by the dealer to pick up some paperwork.

On the plus side, the sirius satellite is working :D

 

 

Solved:

It was the 2nd Nav antenna, the one that you have to remove the cabin filter to get to.  It had been knocked off when the cabin air filter was last changed.

IMA motorwerke in Chantilly, VA also reset the passenger side AWS sensor to clear the passenger airbag light that kicked on after I replaced the battery.

Edited by motopix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.