Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

Hello!

My PCM 2.1 on my 2005 Cayenne Turbo has exclamation warning symbols as if there is an error [Please check pic].

 

post-41858-0-74346800-1430346602_thumb.j

 

Firmware for both PCM and Navi DVD unit were upgraded, but still the error remains.

 

I checked it with the Durametric Pro but doesn't seems to fix the issue. Any ideas? And if the old "take-it-to-the-dealer" "Use PIWIS" suggestion or advice can be avoided much better...

Thanks!!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dont have a better News for you. Like a Porsche Guy told me, after every update you will find this signs on the screen. Adjustment can be made only with Porsche PIWIS Programm .

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dont have a better News for you. Like a Porsche Guy told me, after every update you will find this signs on the screen. Adjustment can be made only with Porsche PIWIS Programm .

Thanks for the reply, but even before the update. The Cayenne had that issue. It was on SW1 and still had the silly symbols...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok that should be not normal. Is everything working Fine after your update? Except the GPS?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok that should be not normal. Is everything working Fine after your update? Except the GPS?

Everything? Well the radio and CD were working... The NAVI put me on Colombia, when I was in Puerto Rico... Beside that... Normal...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try hard reset by pushing 1+4+8 at the same time. Take out the fuses . Should solve the GPS Navi Problem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Alexis Pelezo
      I have an intermittent static issue. It seems to originate from my center speaker near the clock on my dashboard. When the suspension is lowered it it more prevalent but it also happens before I even start my car. There could be weeks between hearing it and other times it will go on for hours. I suspect I have a loose wire in the amplifier? Is this an issue anyone else has ran into? 
    • By OscarAH1W
      Greetings all... Over in the Cayenne section there is a post about the PCM System error: UNKNOWN UNKNOWN UNKNOWN UNKNOWN UNKNOWN UNKNOWN UNKNOWN when starting the system up... no ultimate resolution but the consensus for the cause is a break in the line... I have a 2004 Turbo Cab and installed a MoBridge system and have had ZERO issues.  My Parents have a 2004 Turbo Cab where the previous owner went cheap with either the Nav-Tv adapter, the installation, or BOTH (But when you get an otherwise pristine Turbo Cab with 28,000 miles for $42K, you don't nickel and dime).  The installer unplugged the CD changer and pulled the plug off of the fiber optic wires (that plugged into the changer) using a line break splice to plug the two wires together instead of plugging in a loop per the NAV-TV instructions.  I bought both male and female loops so that I could put the vehicle cables into a new plug and install the other plug with the loop.  Since the issue isn't resolved (but the audio works so this has to be the "break") I have to assume it isn't getting a good connection.  Upon closer examination, the fiber optic cable ends on the loops are gold metal and shorter than the plastic ends in the car loop.  This end difference prevents the plastic ends from seating far enough into the plug to make a good connection.  Any advice on how to either replace the ends, or a part number for the original Porsche plug that I could match with a different loop?  I am thinking that Porsche probably have a plug that goes into the CD Changer MOST connector for vehicles that don't have the changer installed...Thanks!!
    • By Andy Callahan
      Hello.  I'm a new member to the forum having just recently bought my first Porsche, a 2006 Cayman S with sport chrono.  Fortunately the car came with all manuals except for the PCM 2.1 manual.  I've scoured the internet and can't find any working links to the PCM 2.1 manual, or any insight into my question...which is...can someone tell me how to get to the individual settings menu?  My car currently locks when the car is in motion, and the thermostat is always set to 72 degrees.  I know these are settings that can be changed in the Individual Settings menu, I just can't find it.  Any help would be appreciated.  Thank you.
    • By Pxwguad
      Hey guys and gals I have a 2010 Porsche Cayenne base and I’m having trouble connecting my IPhone 6S Plus to my PCM running software version 1.47. Now I know that Apple phones don’t accept the sim access profile, but I can’t figure out how to switch the PCM over to Hands free profile. I went to my local Porsche dealer here in Tucson, AZ today and  I told them that I had read online that they should be able to switch my PCM from SAP to HFP, but after 1 1/2 hours of trying they said that the couldn’t find how to switch it over. Any suggestions? Can it be changed using a durametric? Should I talk to another dealer in Phoenix? Any suggestion or insight will help. Thanks in advance.
    • By danish
      I replced the CDR23 with Seicane Android HU.  It comes with Canbus adapter and I purchaed MOST adapter with it to make it work with factory Bose amp.
      The unit powers up fine, but the MOST adapter needs to have power to work.  Any suggestion where can I connect the three wires listed in the pic to?  I assume the main socket that was connected to the CDR23 has power, but don’t know which wire is which.  How easy would it be to get power from lighter adapter aux?  I am planning to replace that lighter adapter with USB port for the HU as well.
       
      Thanks

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.