Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

Hello... Again...

 

My PCM 2.1 on my 2005 Cayenne Turbo has on the information display, no satellites [Please check pic].

 

post-41858-0-47076800-1430347267_thumb.j

 

Firmware for both PCM and Navi DVD unit were upgraded, but no satellites. I checked it with the Durametric Pro but doesn't seems to fix the issue. Also I checked the connections from the antenna on the rear spoiler through the NAVI unit and it seems ok. I opened the GPS antenna and cleaned contacts overall, but still the same zero satellites results...

 

Any ideas? Thanks in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same. Disconnecting fuse 9 Until 13 solved it. Dont know for how long it will be

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same. Disconnecting fuse 9 Until 13 solved it. Dont know for how long it will be

Ok, driver's / pass side?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you solve your problem?

No. I did the 148 & Fuse trick. Didn't work. I bought the GPS Antenna and waiting for its arrival...I'll notify whatever results when I install the new antenna...

 

Thanks anyways :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally SOLVED! :cheers:

It was the GPS Antenna! I replaced the unit in the Rear Lid Spoiler, but nothing! So I proceed to apply the 1-4-8 code and VOILA!  :jump:  :thumbup:  :cheers:  It worked!!!

post-41858-0-46632800-1431389903_thumb.j

 

So I guess that if you have NO Satellites and applied code 1-4-8 and still no Sats after check connections, then you got a bad GPS Antenna unit. 

 

Finally if you install a new GPS antenna, then apply code 1-4-8 on the PCM unit to reset and PCM to recognize new GPS Antenna. Here are today's picture with finally NAVI Unit fully working. I still got the warning triangles on the SW versions, but at least I can use the NAVI now!

 

post-41858-0-63888100-1431389924_thumb.j

 

 

 

Thanks and hope this could help others....

 

SithPitt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally SOLVED! :cheers:

It was the GPS Antenna! I replaced the unit in the Rear Lid Spoiler, but nothing! So I proceed to apply the 1-4-8 code and VOILA!  :jump:  :thumbup:  :cheers:  It worked!!!

attachicon.gif01.jpg

 

So I guess that if you have NO Satellites and applied code 1-4-8 and still no Sats after check connections, then you got a bad GPS Antenna unit. 

 

Finally if you install a new GPS antenna, then apply code 1-4-8 on the PCM unit to reset and PCM to recognize new GPS Antenna. Here are today's picture with finally NAVI Unit fully working. I still got the warning triangles on the SW versions, but at least I can use the NAVI now!

 

attachicon.gif02.jpg

 

 

 

Thanks and hope this could help others....

 

SithPitt

Good to know - thank you.  Can you provide the part number for the antenna and the cost please

 

Thanks, Simon

Share this post


Link to post
Share on other sites

post-41858-0-98702200-1431467964_thumb.j

 

Finally SOLVED! :cheers:

It was the GPS Antenna! I replaced the unit in the Rear Lid Spoiler, but nothing! So I proceed to apply the 1-4-8 code and VOILA!  :jump:  :thumbup:  :cheers:  It worked!!!

attachicon.gif01.jpg

 

So I guess that if you have NO Satellites and applied code 1-4-8 and still no Sats after check connections, then you got a bad GPS Antenna unit. 

 

Finally if you install a new GPS antenna, then apply code 1-4-8 on the PCM unit to reset and PCM to recognize new GPS Antenna. Here are today's picture with finally NAVI Unit fully working. I still got the warning triangles on the SW versions, but at least I can use the NAVI now!

 

attachicon.gif02.jpg

 

 

 

Thanks and hope this could help others....

 

SithPitt

Good to know - thank you.  Can you provide the part number for the antenna and the cost please

 

Thanks, Simon

 

Ok Simon, here all go: :jump:

Pictured below is the GPS OEM antenna...

post-41858-0-98702200-1431467964_thumb.j

 

 

Here's the Volkswagen Part Number [7L5 035 507 A] as seen on the GPS metal base sticker....

post-41858-0-74581200-1431468053_thumb.j

 

 

Here's the Porsche Part Number [955.647.107.01 or 955 647 107 01] as seen on the box from manufacturer....

post-41858-0-86139500-1431468134_thumb.j

 

 

I wrote down the numbers because Images, sometimes, are not displayed... I bought this item at www.ecstuning.com for around $79.00 [not including Shipping & Handling]

 

Hope this helps better to everyone in the future...

 

SithPitt

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is the Antenna for GPS w/o Satellite Radio.  If you have XM/Sirius then you need part 95564711701 which combines the GPS & Sat Radio into one antenna.  Congrats on the repair.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is the Antenna for GPS w/o Satellite Radio.  If you have XM/Sirius then you need part 95564711701 which combines the GPS & Sat Radio into one antenna.  Congrats on the repair.

Well that's something that I didn't know, but it's a good thing to know... Mine doesn't have Sirius :thumbup:

And BTW thanks for the congrats :jump:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.