Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
  • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By royp4
      Hi all,
      I have noticed that after my last service at the dealer the engine runs about 8 degrees warmer (about 220f) and the rear fan runs for extended periods after I shut the engine off. The oil pressure also seems to be lower than it was before the service, which included oil change, coolant flush, and coolant replacement. Any ideas on why this might be happening would be greatly appreciated. Thanks in advance.
    • By Christiaan Poortman
      Hello, I'm new on this forum and stumbled upon a new problem (or old) with my 2.5l 986 Boxster from 1997.
       
      The problem occurs when the engine is started dead cold after sitting a few hours/overnight.
       
      Engine starts immediately but the RPMs start to surge / hunt between 1100 and 700 RPM. This continues for about 10 seconds after which the idle smoothes out to the normal cold idle RPM. 
       
      The first pull away requires a tad more throttle then normal to prevent stalling. After this first pull, everything is almost normal and engine performance becomes better and better. When the engine is hot, the idle sits at 780 RPM with a minor fluctuation now and then (seems to be more than normal)
       
      I've been to two shops (official Porsche dealer and local Porsche specialist). Porsche dealer couldn't find anything and the specialist found the camshaft sensor on the left bank to be unplugged - but now comes the strange thing - the cabling is nowhere to be found!!!!!!? Took the car home to check myself but didn't find anything.
       
      No camshaft related codes to be found in the diagnosis and no CEL either. 
       
      Attached one pic showing the sensor and it's missing plug
       
      Could someone help me out? - Is it possible for the engine not to throw a CEL when sensor is disconnected? - where is the sensor wire to be found?

    • By herm5000
      List Mates, I have a 2002 996 c4. When my Air conditioner compressor is activated the volume of air coming out of the vents is decreased dramatically.  It still blows cold but just very very low volume or amount. I have had it recharged , checked leaks , replaced condensors etc but nothing changes. As soon as you switch the ac off ( snowflake button) the volume of air through the vents goes right back up.  Volume of air is fine on heat , defrost etc.  I have never had this issue with any other vehicle. Any ideas as to what the problem may be?
    • By Roxie
      Hi, I'd like to ask a question that has been asked, discussed, youtube videoed etc...  My apologies, but I've read most of them and haven't found anything similar.  I'm looking at a 2004-2006 Cayenne Turbo that I don't want to turn into an engine money pit.  I've listened to 8, all cold and most have a very slight knock on the drivers side of the engine.  I'm wondering if this is the beginning to the end or some explainable sound.  You can only hear it once it drops to a low idle.  I went to my local dealer in Denver and they stated they have no way to diagnose, would not perform a new car inspection, but would do a compression check.  I realize this is tough to know when the dreaded engine knock may come due to extreme cold, piston expansion, etc...etc...  I'm also aware that the turbos were less prone.  If I'm going to drop a new engine into an old cayenne, I'd rather do it on a $10k one than $18k which is the present range for a 2004-2005 in CO.  Thanks for anyone's help and as a newbie, I hope to purchase a Cayenne and give back via DIY but don't really want to deal with engine issues for 200k+.  Thanks again, Frank  
    • By John Kelly
      I have a 2004 C2 CAB with 120K miles.  I am getting bits of black foam material coming from the air vents and from under the dash.  Where is this coming from? and how can I fix it?  I was told there is a foam "pad" on the air flow box under located under front hood near battery.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.