Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

Hi Guys

 

New to the forum as an active member!!! This is my first post so excuse me for any mistakes. To the problem now. I have a Cayenne 2008 GTS with 380,000km !!!!!!!!!!!!! On saturday i washed the car and since then various problems started appearing. I noticed that the car wouldn't lock with the remote nether unlock so i thought to my self that it is the remote battery despite the fact that i had no warning on the cluster.

Next day morning i tried starting the car and it started fine but the "Check Tailights" warning came on. Got off the car to check the lights and they didn't work. I tried opening the boot to check the bulbs and i discovered that the rear lid wouldn't open either.Also as soon as the car starts the Alarm starts singing, not very loud though ( if my car was to be stollen i wouldn't hear the alarm, thats how low volume it was)

So besides the locking and unlocking problem, taillights  the rear lid problem appeared.

I thought that it might be a fuse so i checked all fuses. Left and right fusebox and the one in the engine bay. All the fuses were ok. I plugged in the Durametric Proffessional cable and i come up with the fault code "1330 Rear convenience system control module - No signal/communication, test conditions are not-completed, fault is not currently active and is not causing a DTC light"

I did a lot of online searching but couldn't find anything specific. My guess is that i need a new Vehicle Electrical System Control unit. Any ideas? Has anything similar happened to anyone? I am out of ideas and the Dealership here in Cyprus is no option. I used to work for them :) so i know whats going on!!!!!!!!!!

 

Any info would be greatly appeciated!!!!

 

P.S. Hope my post is ok. Dont want to be banned on my first post!!!!

 

Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

380,000 Kms ! It's certainly done its service.

Apart from the battery, I'd feel around for any and all dampness inside the vehicle. Relays ? It surely can't be a coincidence that the problems have started immediately after washing the vehicle.

Link to post
Share on other sites

Hi Loren, Main system battery was replaced 3 years ago. Ordered a new one to replace it because as you said these cars have issues when battery is unstable or when the voltage drops below a certain point.

 

Wizard: Checked fuses, relays and everything else basically but no water entered the car :(

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By Tj 27
      I have a 2009 957 3.6l v6 Cayenne. The battery was dead a few days ago so I replaced it. It now starts up just as it should but when run a diagnostic it says the alternator voltage is high reading 14.72. I’m assuming I need to replace the alternator to remedy this. I can’t find any information about replacing the alternator. Has anyone attempted this? It looks like it might be straightforward  but my concern is whether or not the intake manifold has to be removed in order to get clear access. If anyone has any insight on this I would greatly appreciate it. 
    • By Roly
      Does anyone have a wiring diagram for the seat on a 2008/957 Cayenne which they can let me have?

      I’m trying to chase a fault where the passenger seat will motor up and down and the backrest will adjust forward and aft, but there is no response from the controls to move the seat unit forwards and backwards, or the four-way lumber support control.
       
      Thanks in anticipation...
    • By wcp
      My front wheel was making a rattling noise for about the last week, and this morning as I drove out of my driveway and turned the wheel, I could hear a loud popping noise coming from my wheel whenever I turned. My best guess is that I drove over a pothole and the control arm / bushing moved out of place. Would this be covered under the OE warranty? Or should I take it to a mechanic?
    • By Almamo
      Hi all, I just joined the group and am having some problems with my 2005 Porsche Cayenne. 
      When I drive a few miles it stalls and I see a message saying Reduction on and reduction off. I your help please, and thank you in advance for your assistance.
    • By ALAllen
      Hi there, my Cayenne is telling me my driver's side door is open when it is not. This is causing the dome light to stay on. Not sure what the issue is and if can be fixed easily. Any info given is greatly appreciated, thanks!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.