Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
  • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By clarksongli
      So recently i got the P480 code.  Fan was running non stop on high.  When i turned the car off it kept running on high so i pulled the fuse and went to bed.  In the morning i threw in the fuse and the fan didn't run.....turned the car on (Cold) and after a few seconds went to high again.  Turned off the car and it ran on high for a while then shut off.
       
      So i had to do a bunch of work anyways so i pulled the fan assembly, here are the steps i've done so far:
       
      AC fan works fine, this is only the main fan.
       
      If i power the fan without connecting to the car (the small wires arent receiving signal) the fan stays off (which i think is good).
      If i measure the car harness side, it shows the standard 12v and 0v on the plug.  The signal wires show ~.3V and 12V
       
      My guess was the 12v was the cause of the fan running.
       
      To rule out the temp sensor i unplugged it, but the 12v signal was still there.  plugged the fan in anyways and it was still running.  I did notice when it was unplugged the car only shows as "normal" temp, it didn't peg to the top like i'd think it would.
       
      Finally i found that F10 is the signal (Fan Final Stage)
       
      Anyone have the wiring diagram or know where this 12v is coming from?  I'm 99% positive it does NOT come from the main coolant sensor.  And i'm also 99% my fan is working correctly, but i don't have the "before" voltage check to know for sure.
       
      Any help would be appreciated.
       
      THanks 
    • By sprocket
      Hello Porsche fans,
      I have just purchased my first 928 and she is a beauty. It's only been a few weeks. Now I'm doing what I love the most which is tinker and make it even more perfect. On a recent cruise, I noticed that the engine temp got really hot (after being idle for a minute or two). I was just around the corner so I went home immediately. The red light litt up as I pulled in the garage. I parked it immediately and turn her off. the previous owner mentioned that the fan should run even after you turn the car off and remove the key but no such thing happen. I also notice that coolant started dripping on the floor. I determined that it was just coming from the reservoir from the overheating.
      with that, I was confused because the fan didn't kick in. I took the car out again today and she seems to stay cool when running at speed (35mph or more). but once again would heat up when stopped at lights or driving at slow speeds. I could not hear the fan kick in at all. But I noticed something strange, the fan inside the car cabin would kick in on bust for about 10 secs randomly. At any point it would just blow at top speed even with the control knob turned off! what's up with that?
      this is my first 928 and I'm looking for some direction. I should also mention that the fan was changed to an electric one. Hopefully that doesn't complicate things too much.
      Any help is appreciated.
      Roch.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.