Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

Hi 

i was driving the car normally and suddenly i got transmission emergency run and stuck on 1st gear,

i put it on piwis and the following errors

p177c and p17da and it can not be deleted and the pdk only take 1st gear and sometimes get stuck on neutral 

Any idea what might be ?

thanks

 

IMG_7213.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Oh man, I hope you have a better result than I did with my 09 2S. Mine failed when I tried to pull away from a traffic light a year ago. Got the transmission emergency run on the dash. Car wouldn't move forward or backward. The gear indicator flashed back and forth between 1 and 2 when I had it in drive but the car wouldn't move. Couldn't clear it with Durametric while at the traffic light. Shift rod 3 failure. Towed the next day to a PIWIS which cleared some of the codes but could not clear the Shift rod 3 error. Tech tried first to run PIWIS calibration routine and then to reflash it - both to no avail. I was out of warranty and ended up paying for PCNA re-manufactured unit to be installed. Based on other failures he had seen, tech thought the issue was in the hydraulic section of the box but of course Porsche doesn't share what they found when the failed unit was opened up in Germany. What part of the country are you from?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.