Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
jcuticchia

PCM Radio only Receives with Engine Off

Recommended Posts

I recently had a dead battery in my 2007 Boxster with PCM (no bose).  Once the car charged everything seemed fine.  The Navigator and CD work perfectly.  However, the radio will only pick up stations when it is in accessory mode.  Here is how it goes:  Car running - no reception; turn off motor; 1-4-8 reboot; radio works fine.  Turn on motor - 4 seconds later the radio no longer picks up stations (static).  However SOMETIMES one station will come it.  I did the MAIN-TRIP diagnostics and it showed   ! PCM; ! SOFTWARE; Ck Navigator.

 

I took it into the shop today and they ran some diagnostics and said that it showed nothing wrong.  The dealer said that I would have to get a replacement PCM and then quoted a price in 4K range.  Has anybody seen this type of problem before, and if so is there a solution?  Also if I have to replace the PCM are there less costly options than 4K.  Thanks for any suggestions in advance. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

4K for radio reception seems like awfully expensive music.

 

Have you asked yourself and the dealer how it's conceivable that a flat battery can screw up the PCM?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah, OK. The jump start explains it. There really should be a clear warning about the potential hazards of jumping modern cars.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check out Del Rey Customs in CA or online. They have a kit to install a better entertainment system in the 987.1. 

Its a Pioneer 4200 and has the wiring to integrate with the factory Bose amp so all works, just better. Even comes with trim that matches silver dash trim.

i have the options for rear camera and satellite radio, both add value. 

Now also has Apple Play if iu are an iOS person. 

Full meal deal about $1800. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By nightrn1
      I'm new to the Porsche family.... Just over a month and the proud owner of a 1999 Boxster.  It's a project car but still on the road and my point to point ride.  Must say, LOVE to drive this car....This one has  been lowered some, well alot... and does it hug the road..... Just doesn't miss much being that low....  My question is, I am having an issue with the rear lights on this car...  I know I had a problem with the left rear brake light.  I tried tracing back the wire but found no problem... I then switched the lamp holder from the right side to the left and all the lights worked... So I thought I had an equipment issue.  I bought a (Porsche) replacement bulb holder.  Came in last night.  Changed out today...Guess what????  Turn indicators work, Backup lights work,  Brake light works on the Right Side ONLY, (still) Now no rear tail lights what so ever......I have checked ALL the fuses, only had to replace one and it had nothing to do with the lights.  NOTHING has changed....Where did my tail lights go??????  Can't figure this out.......Please help.......Just FYI,  ALL the LIGHTS were working as of last Wed. when I did the bulb holder swap and checking the lights.  Power is to both wire harnesses.   Everything else works except the left brake light and the drive lights.  Go figure.......
    • By Bend986
      Hello-
       
      I'm new to this website. Here is a  question:
       
      I have a 1998 Boxster 2.5 Tiptronic. I just had a new key programmed at dealership ( the old key fob newer worked). With new key fob, all doors  (including gas) lock and unlock appropriately. However, when pressing the button to open the rear trunk lid, the lid doesn't move and the rear lock actuator/solenoid is silent.   I disconnected the actuator from the car (separating the plastic connector) and using a 9v battery, made the actuator ( and lock) open and close. So I believe the problem is not the actuator. I also connected a volt meter to the two wires that connect from the car to the actuator,  then pressed the fob button, and no voltage was recorded. However, the red light on the fob and the red light on the dash near the windshield did light up 
       
      So i believe the problem lies in the electrical system somewhere between the actuator and the fob. Any ideas on how to test the wiring running from the trunk lock actuator to the CLU? immobilizer? or wherever it goes?   Or should I be spending my time evaluating the CLU? immobilizer? ??
       
      Thanks for any advise!
       
      /Bend986
       
       
       
    • By Alexis Pelezo
      I have an intermittent static issue. It seems to originate from my center speaker near the clock on my dashboard. When the suspension is lowered it it more prevalent but it also happens before I even start my car. There could be weeks between hearing it and other times it will go on for hours. I suspect I have a loose wire in the amplifier? Is this an issue anyone else has ran into? 
    • By tylerpate@yahoo.com
      I am missing the shift knob insert to my Boxster S 6 speed and cannot find a replacement anywhere without having to buy a whole new shifter... Does anyone
      have one they would like to donate or sale? Or does anyone have any ideas on how to get one. Its just the insert that fits on top of the shifter Reverse through 6th...
      Or does anyone have any ideas on how to make one? I am at a loss and it looks raty without the insert..... 
       
      Thanks in Advance!
       

    • By juliof16
      Boxster 2003 window on passenger side will not drop to open the door with either inside or outside handle.  I replaced the micro switch from the outside handle to no effect.  Windows drop with unlocking top.  Driver door works normally.  Inside window switch works with no noises from regulator.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.