Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
bzguy

Cruise Control Retro Fit issue : cruise control readiness = off

Recommended Posts

Hi all, I just installed the cruise control retrofit on my C4S : cruise control set to "with cruise control" in DME (with Durametric Pro).

 

- I connected pin 1 cruise control to grey connector instrument cluster pin 17

- I connected pin 2 cruise control to fuse B7

- I connected pin 3 cruise control to grey connector instrument cluster pin 4

- I connected pin 4 cruise control to grey connector instrument cluster pin 1

 

However, when I read actual values, it says "cruise control readiness = off", whether I press the cruise control button or not.

 

No green light whatsoever.

Can anyone help ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

It should indeed. It looks like it does, but still I can't send a cruise control command to light up the green light.

 

I send an email to Porsche dealer if I can hop in for a quick PIWIS activation, no answer yet ...

 

I'll keep you up to date.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't really understand what you mean by "I can't send a cruise control command to light up the green light". 

 

Can you read the instrument cluster input signals for the cruise control stalk?  How about the input signals for the brake and clutch switches in the DME?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.