Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

I was told that i had power seats but i cannot get them to work. Everthing i find it appears that they are actually NOT power seats or they are not the seats that came with the car. Can anyone tell me if they are? I have included a pictures of the seat, maybe i have to buy something to get them to work? I was expecting motors or something underneath but as the picture shows there are none. 

 

SEAT .png

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Mine were similar. Not power movement front to back, but power tilt/recline. Yours look like they might have seat heaters and memory. Can you take a side shot?

I managed to get mine to start working, but had to re-wire a few things.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi thanks for the response, here as.re some more pictures. I am not sure if this is what you meant by side pics, but if you need others i can take them now and reply.

 

You think that I am ok? I had major wiring issues and may have to buy wiring harness but want to make sure i am not missing anything else.

 

I also put a pic of the radio controls that show the seats

 

I had a tough time uploading perhaps there is an image size limit?

IMG_2047.JPG

tiny image.PNG

tiny image II.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also i will be SUPER HAPPY if i get to work the tilt/recline!!!

 

the seats have tiny holes not sure if that is for heat, but again that is not that important

Share this post


Link to post
Share on other sites

That large black plug needs power and ground and the recline should start working. The others look like memory, heat and seatbelt, but you will need to start tracing and testing unless you can find some part numbers to figure out what seats they are and find some wiring diagrams. What connectors do you have under the seat that are attached to the car?

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

awesome!  this is what i have but i think the cables are bad. i am going to buy new connectors as the yellow part is all rusted and i was not able to find power.

these are pics from the passenger the other side is a little bit different

 

 

tiny cable I.PNG

tiny cable II.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Take the big brown and red wires in the black connector and connect them to the red and brown in the black seat connector and the recline should work. Check fuses as they may have been removed. I think the yellow blue is seatbelt , but not entirely sure. Trace them back on the seat from the seatbelt connector.


Sent from my iPad using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will try that tonight, but to make sure, i thought the yellow contains the wires that come from the car, so i should open that up ( the yellow box) and take some cables from there and connect to the red / brown of the black connector? I put a picture of the cables from the seat unplugged from the yellow.

Unplugged.png

Edited by BENC911

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check and make sure the red and brown wires in the yellow are connecting to the red and brown in the black. The yellow one should have power so start checking fuses.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

U DA MAN......... they are reclining now! And like always, once that is done we move to the next! I noticed those connectors are just not good so I connected them straight, and will be buying the wires in ebay to fix the rest of the stuff......

 

How can i verify that they will have heaters?

Share this post


Link to post
Share on other sites
U DA MAN......... they are reclining now! And like always, once that is done we move to the next! I noticed those connectors are just not good so I connected them straight, and will be buying the wires in ebay to fix the rest of the stuff......
 
How can i verify that they will have heaters?


That's awesome!
As for the seat heaters your car came with them as the dash board has the switch. The tough part is going to be determining if the seat has them. Let me do some research and see what I can find. I remember seeing a thread on this somewhere that helped me when I was dealing with my issues. Keep searching and I will also do some checking.




Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would say they probably don't have them.

d3e57f4c0d595e66d3a076b4fa0dcf03.jpg

This diagram I found shows that you would need more connections.

I believe the blue wire set is for the seatbelt. And maybe the others are for something else. Do the seats have an airbag?

Are there any part numbers on the seats?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

i will look tonight, there are many cables in the passenger seat ( something to do with weight detection ) and perhaps the heating thing but i am not that concerned if they are not there. I have other probs ( many i guess :-) ) as the car was in a flood, i bought it on an auction.  

 

Should i open another thread about this, i think is a fuse but i have not found a good diagram:

Headlight Light.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probably another thread. You might need to pick up a durametric diagnostics tool to be able to find solutions to some of these.

Did you get a good deal? It's a 2011 with 19k miles....


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes 2011 19k carrera S, not sure if a good deal or not (30k) but little by little i have it all going..........the top works, radio, lights etc.......here are some pics

 

I am looking for a good mechanic the guy i used here was a big time scam artist

 

back.JPG

top down.JPG

left side.JPG

front.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

oh btw i bought that durametric stuff i have too many faults still................... engine misfires 4 and 6 i think not sure

 

let me open a new thread on that headlight beam adjust failure

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would delete all the faults and see what comes back.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

So i have weird stuff like the airbags are not working, something about the weight and the engine ones which are:

 

cylinder 6 misfire

cylinder 4 misfire

cylinder 5 misfire

 

System too lean

System too rich

 

I NEED A MECHANIC that will not rip me off, or i will sell it

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By Markotime
      CEL came on, no missing or other noticeable engine anomaly.
      El cheapo ELM OBDII reader produced these codes:  Was able to extinguish CEL.
      P3104 Intake manifold air control solenoid - short to positive
      P0104 Mass or Volume Air Flow "A" Circuit Intermittent
      P0204 Injector 4 – circuit malfunction
      This suggests an intermittent wiring short.  Any ideas on where such might have occurred?
      Thanks in advance
       
    • By StevieG
      Hi Porsche Gurus
      I’m trying to troubleshoot a little issue I have that just my drivers door courtesy lights (and drivers sunvisor light but not sure if that’s different issue) don’t work, both the red and white ones and only the one door(rhd car) 
      now ive checked the common things like all the fuses and the wiring to see if they were damaged or corroded but they seem fine,
      The one thing I would like to check but can not find any info on is where or what is the switch or sensor that tells the lights that the door is open to turn the lights on? 
      If I can find that then that will at least eliminate all manual fixes that I can think of unless any of you have come across this before, if it’s something simple and I look like a fool for not thinking of it then I’m happy to be a fool as long as the lights work:)
      any help would be much appreciated 
      thanks 
      Stevie G 
    • By loganmarriott
      Hello
      Im working on a unique porsche project and as part of it im looking to use the current (>2016) generation 95B Macan LED HeadLights. 
      What im looking for is the Wiring Diagram from the service manual program, so i can trace what needs to be connected to where relative to my 997.1 wiring harness.
      Yes, im aware this will be difficult. Im not looking to just plug and play.
      I already have all the wiring for the 997.1 and 997.2 cars (and a few others)
      Can anyone help
       
      Regards
      Logan Marriott
    • By Al4S
      Hi guys, looking for some help with the wiring behind the dash on a 911 3.2 Carrera. My customer has fitted a new loom behind the dash and repaired the instrument wiring. I’ve managed to sort out the fuse box wiring connections and corrected the wiring to the clocks/Speedo etc. I am having a problem getting the wipers and indicators to work. The hazards work when activated but the indicators won’t do anything. I have wiring diagrams but can’t seem to indentify 4 wires. They are located up by the cigar lighter wiring behind the dash panel. The wires are red/black, black/blue, brown and grey/Green. Any help would be greatly appreciated. I also have a relay 911 618 102 01 which I can’t find a location for. Thanks in advance for any help 

    • By TyS
      I just finished installing a factory tow package on my 2009 Cayenne.  When I hook up to a trailer and test, everything works except for brake lights.  I checked for power at pins 3&9 on the 7-pin and only have power present there with blinker and not brakes.  I've check all fuses related to the tow package (1,3,5,19,&41) and all are good.  I tested the trailer on another vehicle and the brake lights work.  Since I don't have power to those pins, the issue has to be with the Cayenne.  Do I need to have the computer flashed if I am not using electric brakes?  The trailer I will be hooking up to has surge brakes, so I didn't think I needed to visit the dealer.
      Any assist would be greatly appreciated!!!
      Not sure if it makes a difference, but when I purchased this car, it had a Curt hitch with a flat blade connector in the back compartment.  I didn't trace out and remove this wiring, only the hitch.
      Thanks
      -Ty
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.