Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

Hey everyone,

I am new on this forum. Was recommended to create a topic about my problem here.

Its a Cayenne S V8 2011 petrol

Recently noticed oil leaking from the front area (left side of the car). See the Picture:)

Porsche workshop is not fully sure yet about exactly where its leaking from. They think its from the oil pan and to find the exact place or fix it, they will have to take motor out and as well gearbox as I understood. They have recommended me to drive it 1000km and come back again for the check-up.

They say its coming somewhere from the oil pan, but coulld as well be from somewhere above the oilpan.

Thought post it here, and check if someone have had this kind of problem on their 958 or know about it. It leaks only when the car is running.

 

Thanks for all the help I can get:)

 

IMG_7171.thumb.PNG.ea7a72c2dd69b0d90264c9908810af4f.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes - if you haven't fixed this yet, I had the same problem. The hole in my oil pan came from the repair shop - of all places - putting in a bolt that was too long on the bottom engine cover. It rubbed a hole in the pan! 

 

I repaired this doing the following:

 

1. Dried the oil around the hole.

2. Using High Heat sealant, I made a small ball and stuffed it in the hole.

3. I used high heat JB Weld over the sealant and let it all dry.

 

3 years later and still holding. No leaks, but I don't go back to the same repair shop, which is supposedly Porsche certified.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By salamander
      I have a 2007 C2S manual with about 132K on the odometer.  A low oil pressure light has started to show up at idle after the car is warmed up.  It seems as if the light is gradually coming on more frequently.  The pressure gage on the dash reads around 0.5 bar when the light comes on.  When the car is cold the starting pressure is around five bar and is about 3 bar at 3000rpm.  As it warms up the pressure drops to about 2 bar at 3000rpm.  I always run 0-40W Mobil 1 and change the oil every 5K miles.  With the engine off and turning the key one click the pressure gage rises to about 0.1-0.2 bar.
       
      Can anyone help me diagnose this issue?  Would be a sensor or something mechanical?
       
       
    • By ALAllen
      Hi there, my Cayenne is telling me my driver's side door is open when it is not. This is causing the dome light to stay on. Not sure what the issue is and if can be fixed easily. Any info given is greatly appreciated, thanks!
    • By andrewjt19
      Hello everyone,
                Does anyone have or know where I may have the bolt torque specs for a 2008 Cayenne Turbo? I need pretty much the specifications for all the bolts and nuts that would be included in a block replacement. I'm getting the back rebuilt by 928 Motorsports and reinstalling with an experienced friend. However, it's nearly impossible to find the specs for these motors. Additionally, if there's a place where I could find a complete 957 workshop manual, could someone please advise? Thank you.
    • By andrewjt19
      Just wanted to say thanks to the community helped answer some questions about the scoring on my 2008 CTT 957. My next question is, does anyone know where I may purchase a complete engine seals and gasket kit for a 2008 Cayenne Turbo? Or if these are unavailable as a whole unit, had anyone rebuilt their engine from the cylinder scoring or something similar and have a parts list of required seals and gaskets which need changed? Additionally, are there any other suggestions on parts that I should change some I'll have the motor apart? Anything would help at this point. Thanks
    • By Nicky_Noodle
      I have a 2004 Cayenne S. I just got it recently, interior lights have never worked. I checked the fuse and it was blown. It calls for a 20 amp fuse but the blown one in it was a 25 amp. I had the key in the ignition if I remember correctly and put the new 20 amp fuse in and everything came on. Side note, I noticed a weird glitch with the light above the rear passenger side door and the switch on the main map reading light. The interior lights had gone off and I turned the back on and the backlight above to passenger side door was very dim. I slid the switch on the overhead console for the main map light and the rear light came back to full strength. I found that odd. Everything then worked fine. I took the key out. Next time I put the key in, immediately heard the fuse blow. Any ideas on where to start?
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.