Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
  • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By Bardia Manafi
      Hi all, just purchased a 1961 notchback 1600s, I have never drove a Porsche until the day I purchased this car, got the bug now and i love Porsches more than ever now, the car is in very good shape, but i want to change all the fluids, grease all the parts, and do all the maintenance there is, the oil was so dark when I checked the level and it was all the way to max line of the stick, i would appreciate if you guys can tell me where to buy all the maintenance parts, and where can I buy the shop manual, and what are the things I should do, there is a small leak on the floor from engine very small, but a palm size of oil from transmission on the ground,  thanks guys cheers😁

    • By Rubensdw
      Hi all, 
      This will be my first post, thanks for a great forum ! 

      I've recently purchased a exhaust system from Design911 in the UK which has the valvetronic function on. This is said to replicate the PSE which my car does not have factory installed. 
      Wired it up and put the vacuum hoses, tested the system and it works fine.

      Over to the issue for my car:
      When starting up the car, the neutral positon of the valves is open, which means a lot of noice from the exhaust. 
      When switching this by the solenoid, sending vacuum into the system and the valves closes. This means less sound. 
      But when the valves is closed the car wont run properly at the RPM range of 5500-7000 RPM's there is also fault codes for misfire on cylinder 2.

      The strange thing is that this works perfectly when the valves is open. I've tried two differnet vacuum sources, into the ressonator and also for the left hand side cooling system vacuum solenoids. Without any differnce. I tried to run vacuum directly to the vacuum actuators on the exhaust without any difference and also tried manually applying vacuum and using a one way check valve to keep the vacuum while not connected to the cars vacuum line. No vacuum leaks, no fault codes when driving with the valves open.

      Same result every time. So have anyone had some similar issues to their car ? 
      Thanks in advance for any help ! 

       
    • By gary_cs
      The left door key switch on my 00’ 996 c4 will not lock or unlock. I took the handle and bracket out of the door frame. I was told what usually breaks is the cylinder but nothing appears to be broken. I don’t want to buy a new key so simply replacing the bracket isn’t an option. Is there a straight forward solution or do I need a specialist??
       
      Any my feedback would be much appreciated thanks!
       
    • By Nicky_Noodle
      I have a 2004 Cayenne S. I just got it recently, interior lights have never worked. I checked the fuse and it was blown. It calls for a 20 amp fuse but the blown one in it was a 25 amp. I had the key in the ignition if I remember correctly and put the new 20 amp fuse in and everything came on. Side note, I noticed a weird glitch with the light above the rear passenger side door and the switch on the main map reading light. The interior lights had gone off and I turned the back on and the backlight above to passenger side door was very dim. I slid the switch on the overhead console for the main map light and the rear light came back to full strength. I found that odd. Everything then worked fine. I took the key out. Next time I put the key in, immediately heard the fuse blow. Any ideas on where to start?
    • By Hayestack
      I found this 12mm high tensile steel bolt lying loose under the driver's seat (RHD) - can anyone identify it?
      Its 122mm long overall, has a 55 Torx head and some rubber tube over part of the thread.
      It looks like it should be holding something important together!
      Ive only owned the car a short time and not noticed any rattles or vibrations - except a timing chain rattle on start up which disappears within 2 sec. Its a 2000 model Boxster S with 138 000km.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.