Jump to content

Server Lease Renewal/Software Licenses

Our yearly server lease, software licenses, as well as hardware operating costs, ARE due Dec 6th, 2021. Our current donations have fallen far short of the funds we need to renew. Please remember the RennTech.org community is Member supported so please consider a donation to help...  THANK YOU!

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

04 996 Loses Transmission at High torque


Recommended Posts

it happens on occasion, but when you put the pedal down quickly the car will lose all power.  Pull over, put in park, then drive, it works fine.  This is an automatic.  IMS has already been changed and fault codes 50/51 came up.  Any ideas?

Link to comment
Share on other sites

No ideas on the fault codes.  Maybe something to do with a transmission fault causing the car to go into limp mode.  Last transmission fluid/filter service?  What happens if you put it manual mode? Does it do the same thing?

Link to comment
Share on other sites

Thanks for the quick reply.  It goes in tomorrow for a fluid / flush / filter replacement.  I don't know when it was changed last because I got it at the auction and yet to receive all the paperwork.  My mechanic thought the easiest and cheapest would be to do exactly what you suggested.   Once you lose the transmission (Engine still works fine) and put it in park, you are good to go.   I'll update you after the flush and fluid replacement.

Link to comment
Share on other sites

Mine is a 2001 C4 auto and as leaving the community in the morning Temp just off the peg I make a sharp turn to the left, metal to the pedal and then engine tends to over rev.  I tried turning off the PSM the next of couple of days problem solved. found no codes tranny level ok. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.