Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
Sign in to follow this  
Miscedano

Clicking sound under dash after PCM replacement

Recommended Posts

Recently replaced the PCM with an aftermarket double din radio. Now there is an intermittent clicking that comes from underneath my dash. Everything is working so far (except the steering wheel controls that I haven’t figured out how to hook up yet). Could this be the SWC or is it something more I should worry about? 2006 Cayenne Base 3.2L TIA

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

If your new HU has a supplied CANBUS adaptor, they can use different protocols to keep the bus alive when the vehicle is off but the key is still in the ignition. The first adaptor I tried did the same thing, kept clicking a relay in the dash. But the company sent me a new one which worked by a different method I guess and it doesn't click. The fact the SWC don't work also suggests the CANBUS unit is jacked. But the clicking never seemed to be anything but annoying, and you can use mtcdtools or the equivalent for your unit for the buttons if WheelKey doesn't work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks. The new HU didn’t come with a CAN-BUS so I ran a hard wire to the fuse box so it will turn on with the ignition. I haven’t hooked up the SWC yet because I’m not quite sure how. There is an additional harness on where the radio hooks up that I assume is where I’ll connect the SWC. Should I get and connect a CAN-BUS adapter??


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your best bet is to buy the CANBUS decoder from the manufacturer of your HU, assuming the additional harness is for the adaptor. The CANBUS decoder will be specific for decoding your model vehicle, and communication with the HU specific to the HU manufacturer. Just so you know, it might not work perfectly, as the Porsche CANBUS is a bit different than most it seems. But if you don't have a CANBUS now, I don't know what would be causing the clicking...I'd sort that out first and make sure it isn't a current draw, especially if it happens when the car is off and the key is out. ACC switched taps in the fuse box are not easy to find - where did you connect it too? If you just connect the HU ACC line to the power line, does the clicking go away? If so maybe your tap point isn't ideal...

Share this post


Link to post
Share on other sites

So I finally connected the SWC and the clicking stopped. I haven’t put in the CANBUS adapter but did figure out that the car was trying to make the connection for the radio controls on the steering wheel which seems to have been causing the clicking. Oh and I also rewired the ignition wire to a different fuse in the box but the clicking actually stopped after installing the SWC harness.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.