Jump to content

Server Lease Renewal/Software Licenses

Our yearly server lease, software licenses, as well as hardware operating costs, ARE due Dec 6th, 2021. Our current donations have fallen far short of the funds we need to renew. Please remember the RennTech.org community is Member supported so please consider a donation to help...  THANK YOU!

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

What is this connector for


Recommended Posts

Hi all. First post here after buying my 911 this spring.

I recently had a problem with the engine quitting after getting up to operating temperature which I solved after reading some posts here. It was the crankshaft position sensor.

While I was looking into the problem I found a connector the was not connected to anything. It is on the passenger side, in the engine compartment just in front of the taillight. It is a six pin connector with only 3 of the connections populated. There is a holder for the connector but no mating connector is there. The holder is the same one that has the connectors for the O2 cat sensors.

All the lights are working except for the high mounted rear brake light above the spoiler. 

1999 996 cabriolet C2

The first photo is the connector, the second photo are the wires connected to it going into the wire loam.

 

20181103_152251.jpg

20181103_152343.jpg

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, Ahsai said:

It's for diagnostic and it's not connected to anything.

Thanks Ahsai. I did see the holder as well.

I searched for any information about a diagnostic connector but the only thing I found was for the OBD port. Do you have a link with any more information? Is there a tool I can get to connect to this port?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.